ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΪΡΟΥ»


 

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου σε συνεργασία με τον Σ.Α.Ε., πραγματοποίησε στο εντευκτήριο του Σ.Α.Ε. την πολιτιστική του εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση του βιβλίου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ  ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ  ΚΑΪΡΟΥ», της ιστορικής ερευνήτριας κας Μαρίας Αδαμαντίδου.

 

Για το βιβλίο μίλησαν με την σειρά, ο πρώην καθηγητής φιλόλογος της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου σχολής ο κος  Χρήστος Διονυσόπουλος, ακολούθησε ο ιστορικός ομότιμος καθηγητής του Haverford College ο κος Αλέξανδρος Κιτροέφ, και τέλος έκλεισε την παρουσίαση η συγγραφέας του βιβλίου κα Μαρία Αδαμαντίδου.

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπίσκος στον χαιρετισμό του με την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε ότι η σημερινή μας εκδήλωση προβάλλει  και αναδεικνύει για άλλη μία φορά, ένα στολίδι από την Αιγυπτιώτικη Πολιτιστική μας κληρονομία του Καΐρου που λέγεται «Αχιλλοπούλειος Σχολή». Όσον αφορά το βιβλίο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο καταγράφεται μία αξιόλογη επιστημονική εργασία, η οποία συνδυάζει τέλεια την ερευνητική προσπάθεια με την ιστορική καταγραφή της Σχολής.

 

 

 

 

Όπως κάθε εκδήλωση του Σ.Ε.Κ.,  έτσι και η χθεσινή βραδιά είχε μεγάλη προσέλευση Καϊρινών, όπου 130 συντοπίτισσες και συντοπίτες μας, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους για να στηρίξουν γι άλλη μία φορά την εκδήλωση του Συλλόγου μας.

 

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας Καϊρου κ. Χρήστος Καβαλλής, ο επίτιμος  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών κ. Φίλιππος Κοσσένας, ο Πρόεδρος  του Συλλόγου των Αμπετειανών κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αβερωφιτών κ. Γιώργος Κατσίμπας, η Γενική Γραμματέας της   Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου κα Βίλλυ Πολίτη, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.κ. Βασίλης  Ζουές και Δημήτρης Κάβουρας, ο Πρέσβυς κ. Γιάννης Χατζηαντωνάκης, η Πολιτιστική Σύμβουλος κα Μαριλένα Γρίβα, οι απόγονοι των  μεγάλων ευεργετών Σοφοκλή και Ευάγγελου Αχιλλόπουλου,  κ. Αντώνης Ανανιάδης και κα Αγγελική Ανανιάδη καθώς και ο κ. Αρτέμης Αχιλλόπουλος.  Τέλος μας τίμησαν με την παρουσία τους έφοροι και σύμβουλοι πολλών αδελφών σωματείων και πολλά μέλη από όλα τα σωματεία.

 

Ο Καϊρινός

 

 

 

One response to “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΪΡΟΥ»”

  1. N N says:

    Pou mboro na aroraso afto to vivlio?

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης