Παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα, υπεγράφη στο Αλγέρι, Συμφωνία ίδρυσης Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αλγερίας


Συμφωνία ίδρυσης Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αλγερίας υπέγραψε ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων στο Αλγέρι, στις 5 Νοεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα.

 

Η συμφωνία υπογράφηκε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αλγερίας στη διάρκεια επιχειρηματικού Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν 21 ελληνικές εταιρείες και 77 Αλγερινές, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές κατ’ ιδίαν B2B επαφές.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, Θανάσης Λαβίδας, «στόχος της νέας πρωτοβουλίας μας είναι να προωθήσει πιο αποτελεσματικά τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα αγορά 40 εκατομμυρίων καταναλωτών. Η αγορά της Αλγερίας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, με μεγάλα διαθέσιμα κεφάλαια, εισάγει την συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων -πλην των ενεργειακών- και έχει ανάγκη τεχνογνωσίας και διαχείρισης έργων, ενώ αναζητά εναλλακτικούς εταίρους πέρα από τους παραδοσιακούς, όπως αυτούς της Γαλλίας και της Ισπανίας. Σ’ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Αλγερίας της επόμενης πενταετίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να διεκδικήσουν έργα στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της οικιστικής ανάπλασης, της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού υποδομών, των ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ ευκαιρίες υπάρχουν και στα αγροτικά προϊόντα, την αλιεία, τη φαρμακοβιομηχανία και τα χημικά, τις νέες τεχνολογίες».

 

Στο νέο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αλγερίας μετέχουν από ελληνικής πλευράς 12 μεγάλες εταιρείες από τους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, δομικών υλικών, αλουμινίου, ιχθυοκαλλιέργειας, λιπαντικών, ηλεκτρονικής, ανελκυστήρων, διαχείρισης έργων, όπως Cyclon Ελλάς Α.Ε., Intracom Defence Electronics, Kleemann Α.Ε., Neotex Α.Ε.Β.Ε., SABO Α.Ε., ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε., Όμιλος Κοπελούζου, ΜΕΤΚΑ Α.Ε., Νηρεύς ΙΧθυοκαλλιέργειες Χίου Α.Ε., Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων, καθώς και ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

 

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Συμβουλίου αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για την Αλγερινή οικονομία στην Αθήνα καθώς και επίσκεψη αλγερινών εταιρειών στην Ελλάδα, το πρώτο τετράμηνο του 2015.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης