«Χαμένοι είναι όσοι δεν προσπαθούν» συμφώνησαν Χρήστος Καβαλής και Μαριαντώνης Πολίτης, που παρουσίασε τα δύο νέα βιβλία του, στο Κάιρο


 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των δύο καινούργιων βιβλίων του νέου Αιγυπτιώτη συγγραφέα Μαριαντώνη Πολίτη, για πρώτη φορά στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Κάιρο, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

 

 

 

 

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, το κοινό υποδέχτηκε με το ούτι του ο Άιμαν Σόπχι, ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου της Αιγύπτου, μουσικός και σπουδαστής των Ελληνικών στο Ε.Π.Κ.Κ.

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Κέντρου Χρίστος Παπαδόπουλος διάβασε το βιογραφικό του Μαριαντώνη Πολίτη και τις περιλήψεις των έργων του, «Το τάγμα των φτερωτών» και «Το ταξίδι του Μύρκα» και καλωσορίζοντας τον συγγραφέα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μακάρι να γίνει ένας κρίκος στην αλυσίδα που συνδέει την πλούσια, Αιγυπτιώτικη λογοτεχνική ιστορία του χθες με το σήμερα.

 

 

 

 

 

Η παρουσίαση έγινε με μια μορφή ελεύθερης συνέντευξης, με τον Διευθυντή του Κέντρου να ρωτάει τον συγγραφέα για τα πρώτα του βήματα, τις λογοτεχνικές του καταβολές, για τα εμπόδια που συναντάει ένας νέος συγγραφέας αλλά και για τις συγγραφικές του συνήθειες.

 

 

 

 

 

Ο Αιγυπτιώτης συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε το Ε.Π.Κ.Κ. για την παρουσίαση και εξήρε την πλούσια δραστηριότητά του, ανέφερε ότι σε μια δύσκολη εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την Ελλάδα, ψάχνοντας κάποιο τρόπο να επενδύσει δημιουργικά το χρόνο του κατέληξε στη συγγραφή, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις δυσκολίες που συναντάει ένας νέος συγγραφέας αλλά και ευχαριστώντας τους γονείς του, που στέκονται αρωγοί στο δύσκολο δρόμο που επέλεξε.

 

 

 

 

 

 

Δύο αποσπάσματα από το βιβλίο «Το ταξίδι του Μύρκα» διάβασε εξαιρετικά η εκπαιδευτικός Μικέλα Θεοχάρη και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, αφού συνεχάρη τον δημιουργό για τις προσπάθειες του που τιμούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, συνεχίζοντας τη μορφή της παρουσίασης, ζήτησε από τον συγγραφέα να τοποθετηθεί σχετικά με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα για να εισπράξει μια αισιόδοξη απάντηση από μέρους του: ότι «η κρίση είναι μια ευκαιρία για νέους αγώνες», καταλήγοντας από κοινού ότι » χαμένοι είναι μόνο όσοι δεν προσπαθούν». Αλήθεια!!

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στην παλιά καθηγήτρια του Μαριαντώνη Πολίτη στην Αμπέτειο Σχολή, κα Φλώρα Βαφέα η οποία δήλωσε συγκινημένη για τον αγώνα που έδινε ο μαθητής της από τα χρόνια του σχολείου για κάτι καλύτερο, χωρίς να κρύψει την έκπληξη και τη χαρά της που ένας μαθητής της, της θετικής κατεύθυνσης, τόν κέρδισε τελικά η λογοτεχνία.

 

 

 

 

 

Στο τέλος της παρουσίασης, προσφέρθηκαν  κεράσματα και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν προσωπικά το συγγραφέα και να αποκτήσουν τα δύο βιβλία του με ιδιόχειρη αφιέρωση από μέρους του.

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος Δριδάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και πατέρας του συγγραφέα κ. Νικόλας Πολίτης, η Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ κα Στέλλα Κυριάζη, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Αντρέας Γιόσρι και η Γραμματέας του ΣΕΝΕΚ Ναταλί Ζορζ, η Νομική Σύμβουλος της Ε.Κ.Κ κα Βίλλυ Πολίτου-Ζουέ, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Γουναρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Τάσος Ρούσος, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, εκπαιδευτικοί και αρκετοί πάροικοι.

 

 

 

 

 

 

 

mariantonis politis sto cairo (2)

 

 

 

 

 

 

mariantonis politis sto cairo (1)

 

 

 

 

 

 

mariantonis politis sto cairo (4)

 

 

 

 

 

 

mariantonis politis sto cairo (5)

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης