ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 

Την 24η Νοεμβρίου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πέτρου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας εψάλη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ’, ως και δέηση επί του τάφου του από τον Μακαριώτατο.

Ακολούθως, άρχισαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου με την περικόσμηση από την ΑΘΜ με τον Ανώτερο Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζάμπιας κ. Ιωάννη, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος και Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου, επί τη συμπληρώσει δεκαετούς ευόρκου αρχιερατείας.

 

 

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου, ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Οργάνωση και διεξαγωγή Πατριαρχικής επισκέψεως σε εκκλησιαστική Επαρχία του Θρόνου». Επίσης, διεξήχθη διαλογική συζήτηση για ιδιαίτερα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, τα οποία παρουσίασαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και Κανάγκας κ. Χαρίτων.

Κατόπιν η Ιερά Σύνοδο, τη εισηγήσει του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου,  προέβη στην μετάθεση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιέρι  κ. Νεοφύτου στην Ι. Επισκοπή Ελντορέντ της Κένυας, ενώ εξέλεξε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πανάρετο Κυκκώτη σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Νιέρι και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Ξυνό σε Βοηθό Επίσκοπο Βερενίκης.

 

 

 

 

Ακόμη, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας προεβιβάσθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Ταμιάθεως. Τέλος ο Θεοφιλ. Βοηθός Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ.Κοσμάς ωρίσθη ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

 

 

 

Κατακλείων τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ συνεχάρη τον αιτιολογημένως απουσιάζοντα Σεβ.Μητροπολίτη Νιγηρίας κ.Αλέξανδρο επί τη συμπληρώσει 25ους πολυκάρπου αρχιερατικής και ιεραποστολικής διακονίας. Επίσης, εξέφρασε ολόθυμες ευχαριστίες προς όλους τους Ιεράρχες του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου για το κοπιώδες και θυσιαστικό ποιμαντικό έργο που επιτελούν στην Αφρική, επισημαίνων ότι στο επίκεντρο της ιεραποστολικής δράσεως παραμένει σταθερά η πνευματική κατάρτιση του Χριστεπωνύμου πληρώματος, ο ευαγγελισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των Αφρικανών αδελφών.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης