Ακούσαμε το άλμπουμ των PIRANHA με τίτλο «Arise form the Shadows»


Piranha – “Arise from the Shadows”

Οι Piranha δημιουργήθηκαν το 1987 και αποτελούν ένα από τα παλαιότερα μεταλ συγκροτήματα στην ελληνική μουσική σκηνή. Μετά από τρεις κυκλοφορίες, το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 2001. Ωστόσο, επανενώθηκαν το 2017 και το 2020 κυκλοφόρησαν το πιο πρόσφατο έργο τους μέχρι σήμερα, με τίτλο «Arise from the Shadows».

Το «Arise from the Shadows» ξεκινά με το κομμάτι «Nuclear Disease», ένα γρήγορο και επιθετικό thrash/speed metal τραγούδι που συνδυάζει στοιχεία από death metal, κάνοντας μια τουλάχιστον δυναμική και εκρηκτική έναρξη. Ωστόσο, ο ήχος δεν μένει σε αυτά τα πλαίσια.

Στο «Arise from the Shadows» τα τραγούδια απομακρύνονται σιγά-σιγά από το μονοπάτι που χαράχτηκε από το «Nuclear Disease», ενσωματώνοντας διάφορες επιρροές. Τα έντονα στοιχεία thrash/speed επιστρέφουν πάλι στο κλείσιμο του δίσκου και στο τραγούδι «Haze».

Μετά το «Nuclear Disease», το δεύτερο κομμάτι είναι το «Eternal Night». Με λιγότερες επιρροές από thrash και speed metal, το δεύτερο κομμάτι του άλμπουμ παρουσιάζει ένα σκοτεινότερο προφίλ, με πιο έντονα στοιχεία death metal, ενώ η μελωδία του κλίνει προς το Ευρωπαϊκό melodic death metal. Τραγούδια όπως το «Reborn» και το «Endless Dream» ακολουθούν παρόμοιο μουσικό μοτίβο, με έντονα μελωδικά και death metal στοιχεία, ενώ παρουσιάζουν ένα επικό προφίλ. Από την άλλη πλευρά, το τραγούδι «Dead Boat» αποκλίνει ελαφρώς από το παραπάνω πρότυπο, παρουσιάζοντας groovy death metal riffs επηρεασμένα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε συνδυασμό με μια σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Στο «Arise from the Shadows», οι Piranha καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του extreme metal, από το speed/thrash μέχρι το melodic death metal. Σε συνδυασμό με την old-school προσέγγιση στον ήχο τους, οι Piranha προσφέρουν μια εξαιρετική extreme metal εμπειρία που αξίζει οπωσδήποτε να ακούσετε.

 

www.facebook.com/piranhagreekmetalband/

https://www.instagram.com/piranhagreece/

https://www.youtube.com/channel/UC9jaODzEK7XNFjMwL-TogEg

PIRANHA – ARISE FROM THE SHADOWS – PLATFORMS

https://ffm.to/2aqy5n

 

PIRANHA – ARISE FROM THE SHADOWS – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=0jDg2HCuJ_8

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης