Μεγάλη δημοσιότητα πήρε στα ΜΜΕ της Ελλάδας το θέμα της ίδρυσης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου


Δεκάδες χιλιάδες είναι οι επισκέψεις αναγνωστών στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, που αναμετέδωσαν την είδηση της ίδρυσης νέας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στην ιστοσελίδα www.romfea.gr, το σχετικό ρεπορτάζ διάβασαν μέσα σε δύο (2) μόλις 24ωρα 13.000 αναγνώστες!!

 

Βεβαίως, μεγάλη ήταν η αποδοχή και η δημοσιότητα που πήρε και σε πολλά άλλα ενημερωτικά σάιτ, με κυριότερα, τα:

 

Newsbomb,

Zougla

Agioritiko vima

Hellenes of Alexandria.

 

 

Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποδοχή του θέματος από το «ΝΕΟ ΦΩΣ», καθώς και τα πολλά «like» που δέχτηκε σε διαφόρους λογαριασμούς facebook, που αναμεταδόθηκε, μεταξύ αυτών και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

 

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

 

Την κανοποίησή τους για το γεγονός της ίδρυσης της νέας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής εξέφρασαν με προφορικές τους δηλώσεις, ήδη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους για τη νέα αυτή πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Προέδρου της, κ. Χρήστου Καβαλή.

 

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΪΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

«Μεγάλη προσφορά στην ανάδειξη της εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης αποτελεί η απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και της ΕΚΚ, να ιδρύσει ένα νέο τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, που να μπορεί να εφοδιάσει τους σπουδαστές του με τις γνώσεις της Εκκλησιαστικής Μουσικής, αλλά μετά το πέρας των σπουδών τους, να μπορεί να τούς εφοδιάσει και με επίσημο πτυχίο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος.

Τα μαθήματα απευθύνονται και στους Αιγυπτιώτες Έλληνες αλλά και στους αραβορθόδοξους του Καΐρου και ανάλογα με τους σπουδαστές που δείξουν ενδιαφέρον, τα μαθήματα θα μπορούν να δίνονται στην ελληνική ή στην αγγλική ή στη γαλλική.

Την διδασκαλία θα αναλάβει ο Πτυχιούχος ιεροψάλτης και Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Νίκος Κάτσικας, σε συνεργασία με το Ωδείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου».

 

 

 

 Παραθέτουμε τις φωτογραφίες μερικών από τα δημοσιεύματα:

 

 

 

 

music 06

 

 

 

 

music 02

 

 

 

 

music 03

 

 

 

 

music 04

 

 

 

 

music 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης