Πολύ θετικά σχόλια για την πρώτη γυναίκα Κυβερνητική εκπρόσωπο της Ελλάδας, Σοφία Βούλτεψη, από την «Al-Youm Al-Sabe»


Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al-Youm Al-Sabe, σε χθεσινό της άρθρο για την πρώτη γυναίκα Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Ελλάδας κα Σοφία Βούλτεψη, με τίτλο : «Γυναίκα Δημοσιογράφος  κατέχει το αξίωμα της Κυβερνητικής Εκπροσώπου στην Ελλάδα», όπου παρουσιάζεται το έργο της Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με την ευκαιρία της αυριανής τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στο Κάιρο.

 

Στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται σχετικά:

 

«Η Σοφία Βούλτεψη είναι η πρώτη γυναίκα που εκλήθη από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των απαιτητικών αρμοδιοτήτων της, η κα Βούλτεψη ανέλαβε ως αποστολή την δημόσια προβολή της Κυβέρνησης και τη συνολική οργάνωση και διαχείριση της επικοινωνίας του κράτους στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

 

Η κα Βούλτεψη θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο (7 Νοεμβρίου 2014) με την ευκαιρία της τριμερούς συνάντησης Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ενημερώνεται καθημερινώς για τις κρίσιμες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην περιοχή. 

 

Ικανή και δυναμική παρουσία με άποψη και θέσεις τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια, μη διστάζοντας ακόμη και να συγκρουσθεί, χρόνια τώρα, η κα Βούλτεψη από το χώρο της μάχιμης δημοσιογραφίας αλλά και μετέπειτα από τα έδρανα της Ελληνικής Βουλής υπερασπίστηκε τις ιδεολογικές της απόψεις  και την προσήλωσή της στη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

 

Η ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος στην αρχή της καριέρας της ακολούθησε  τα χνάρια του πατέρα της, έγινε δημοσιογράφος και εργάστηκε στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι». Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά) κάτι που στην σταδιοδρομία της, τής επέτρεψε εκτός των άλλων να ασχοληθεί και με τις μεταφράσεις  βιβλίων. Στη δημοσιογραφική της πορεία ασχολήθηκε επίσης, με την αρχισυνταξία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Στην πολιτική της διαδρομή είχε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ. Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004. Μετά το 2009 ήταν εκ των πρωτεργατών της ηλεκτρονικής εφημερίδας Ελεύθερη Ζώνη, ενώ στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της ΝΔ.  Το 2012 εξελέγη ξανά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών και τοποθετήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ.»

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης