ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ


 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

Για τη συμμετοχή και τη στήριξη των Αιγυπτιωτών στους αγώνες της Αιγύπτου χαρακτηριστικές είναι οι εξής δηλώσεις: Ο Αιγύπτιος επιτετραμμένος στην Αθήνα Αμντέλ Ραχμάν Χάμζα τόνιζε πως ¨Η Ελλάς πρέπει να είναι υπερήφανη για τα τέκνα της της Αιγύπτου, τους μεγάλους αυτούς τζέντλεμεν¨, Οι δε αιγυπτιακές εφημερίδες σχολίαζαν πως οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι ξένοι που έλαβαν χώρα στις διαδηλώσεις και πως η επιγραφή που έφεραν ¨έξω οι Άγγλοι από τη δεύτερη πατρίδα μας¨ αποτελεί τρανή απόδειξη των αισθημάτων τους έναντι της Αιγύπτου¨.

 

Χαρακτηριστική είναι πάντως η περίπτωση της Πόπης Δεληγιώργη, γέννημα-θρέμμα Αιγυπτιώτισσα, η οποία με το ξέσπασμα της Νασερικής Επανάστασης και όντας στην Ιατρική, έσπευσε από τους πρώτους να καταταγεί εθελοντικά στην Egyptian National Guard.

 

Μάλιστα, όλες οι αιγυπτιακές εφημερίδες και τα περιοδικά την είχαν βάλει πρωτοσέλιδο με τίτλους όπως : ¨Οι νέες Αιγυπτίες στην Εθνοφρουρά¨.

 

Μέχρι σήμερα, είναι τέτοια η αγάπη της για τη Νειλοχώρα, που περήφανα δήλωσε στο Al Jazeera : ¨Είμαι πολύ τυχερή, αφού όλοι έχουν μία πατρίδα, ενώ οι Έλληνες της Αιγύπτου δύο¨.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης