Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄και πολύ κόσμου, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα (ΦΩΤΟ)


Δεν ήταν μόνον ο λαμπρός φωτισμός που έδινε μία άλλη γιορτινή όψη στον Καθεδρικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πορτ Σαΐντ, την Παρασκευή το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου…

Δεν ήταν μόνο τα λαμπρά χαμόγελα όλων όσοι ήρθαν να τιμήσουν τη μεγάλη ημέρα, με πρώτον τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄…

Ήταν περισσότερο η λαμπερή καρδιά του νέου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα, που ενθρονιζόταν εν μέσω πολλών «ΑΞΙΟΣ», χειροκροτημάτων, των ήχων των προσκοπικών τυμπάνων, των συγχαρητηρίων λόγων, των εκπροσωπήσεων από τις εκκλησιαστικές, διπλωματικές και παροικιακές αρχές αλλά και παρουσία πολύ κόσμου, από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, τη Μανσούρα, την Ισμαηλία και φυσικά και από την Ελλάδα.

Την ικανοποίησή του δεν έκρυβε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, που ένας από τους πλέον αγαπητούς του ιεράρχες συνέχιζε το έργο μεγάλων προκατόχων του, όπως του Πατριάρχου Παρθενίου που και κείνος υπηρέτησε τη θεόσωστη Μητρόπολη Πηλουσίου.

Στη μεγάλη αυτή στιγμή για την Ορθοδοξία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, αλλά και την προσωπική στιγμή του νέου Μητροπολίτου, βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβ.Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μέμφιδος κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ως και οι Θεοφ.Επίσκοποι Ναυκράτιδος κ.Μελέτιος, Ηγούμενος της Ι.Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, και Βερενίκης κ.Χρυσόστομος.

Παρέστησαν Εκπρόσωποι της Κοπτικής, Καθολικής και Προτεσταντικής Εκκλησίας, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Σώτος Λιασίδης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο  Κάϊρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάϊρο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Προξενικός Λιμενάρχης στο Κάϊρο, κ.Ε. Πουλακάκης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Πόρτ Σαΐντ κα Χαρούλα Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, οι Πρόεδροι των Αραβοφώνων Ορθοδόξων του Πορτ Σαΐντ κ.Σ.Ίσσα, και όλης της Αιγύπτου κ.Ρόμπερτ Χόσνι, ως και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μανσούρας, Δαμιέτης, Καντάρας, Ντάχερ, και Ηλιουπόλεως, καθώς και πλήθος πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δυναμική ήταν και η παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης, η Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ κα Στέλλα Κυριάζη και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης.

Εξάλλλου, παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι παροικιακών φορέων η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης και άλλοι επίσημοι.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά που έκανε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη μνήμη του πνευματικού του πατρός Πατριάρχου Παρθενίου Γ’, του έλκοντος την καταγωγή του από το Πορτ Σαΐντ. Εξήρε την πνευματική του υποθήκη, την οποία εφαρμόζει κατά γράμμα, να καλύπτει δηλαδή κατ’ οικονομία τις αδυναμίες των ανθρώπων και να συγχωρεί μακροθύμως τους αχαρίστους και αγνώμονες ευεργετηθέντες.

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νήφων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δοξολογίας λόγους και ευχαριστίας αναπέμπω στον Πανάγαθο Θεό, γιατὶ αξίωσε την ταπεινότητά μου να φτάσει στην ξεχωριστή αυτή μέρα.

Ανέρχομαι στον ιστορικό θρόνο της αγιωτάτης Μητροπόλεως Πηλουσίου πού λάμπρυναν διαπρεπείς Ιεράρχαι. Η χαρά μου γίνεται εντονώτερη από την θερμή  και ειλικρινή υποδοχή που μου επιφύλαξε σήμερα ο κλήρος και ο λαός, οι εντιμότατοι άρχοντες της επαρχίας.

Ο θρόνος εις τον οποίο ανέρχομαι είναι εις τόπον και τύπον Χριστού. Είναι ο θρόνος πού ο Μέγας Αρχιερεύς Χριστός μεταφέρει την αγιαστική χάρη και τις ευλογίες και οδηγεί τους πιστούς εις νομάς χαρισμάτων σωτηρίων.

΄Ερχομαι λοιπόν να αναλάβω με την βοήθεια του Θεού το χρέος να αναπληρώσω το κενό της ελλείψεως του συνανθρώπου, να γίνω φίλος, αδελφός, πατέρας.

Έχω συνεργάτας αυτής της αποστολής τους αγαπητούς ιερείς οι οποίοι είναι πολύτιμοι στον κοινό αγώνα για την διακονία του λαού.

Με περισσή αγάπη, Μακαριώτατε με περιβάλατε απ’ τη στιγμή που εκδήλωσα την επιθυμία να ενταχθώ εις τους κόλπους του Παλαιφάτου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και να προσφέρω τον εαυτό μου εις την Ιεραποστολή. Με αναδείξατε ηγούμενο της Πατριαρχικής και Ιστορικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐου όπου επί μια δεκαετία υπηρετώ εις το κάλεσμα των καιρών και των ευλαβών προσκυνητών χριστιανών και μουσουλμάνων από ολόκληρο τον κόσμο. Εις το κάλεσμα των αναστηλωτικών εργασιών όπου η αγάπη και το ενδιαφέρον το δικό σας, Μακαριώτατε, εκ βάθρων μετά από εκατό περίπου χρόνια ανακαινίζεται το στολίδι και το κλέος του Πατριαρχείου μας.

Με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον και τις δυνάμεις που ο Παντοδύναμος Θεός μου χαρίζει, υπόσχομαι ότι θα εργασθώ κάτω από τη δική σας σκέπη και υπακοή εις την νέαν έδραν όπου η αγάπη σας μού ενεπιστεύθη. Έχοντας, Μακαριώτατε, την πατρική ευχή και ευλογία σας πολύτιμο εφόδιο και βακτηρία, ξεκινώ τη νέα διακονία μου στον αγρό της επαρχίας του Πηλουσίου».

nifonas enthronisi 11

nifonas enthronisi 02

nifonas enthronisi 13

nifonas enthronisi 12

nifonas enthronisi 03

nifonas enthronisi 14

nifonas enthronisi 08

nifonas enthronisi 09

nifonas enthronisi 04

nifonas enthronisi 05

nifonas enthronisi 15

nifonas enthronisi 07

nifonas enthronisi 06

nifonas enthronisi 10

nifonas enthronisi 17

nifonas enthronisi 18

nifonas enthronisi 16

2 responses to “Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄και πολύ κόσμου, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα (ΦΩΤΟ)”

  1. Ανδρέας Γιόσρι says:

    ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ

  2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΑΣ says:

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ /ΠΟΡΤ ΦΟΥΑΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΞΙΟΣ. Η ΠΡΟΣΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΝΗΦΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΜΑΣ .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης