Πριν τα τέλη Ιουνίου η συμφωνία Κύπρου-Ιορδανίας για το αέριο


Πριν τα τέλη Ιουνίου πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία Κύπρου-Ιορδανίας για την πώληση φυσικού αερίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της εφημερίδας Jordan Times.

 

Με βάση τον υπουργό, Μοχάμεντ Χαμέντ, τεχνική ομάδα του ιορδανικού Υπουργείου Ενέργειας θα ταξιδέψει σύντομα στην Κύπρο, προκειμένου να έχει συναντήσεις σχετικά με την συμφωνία και τα επιμέρους θέματα που την αφορούν. Η Ιορδανία ενδιαφέρεται να αγοράσει 150 εκατ. κ.π. φυσικού αερίου ημερησίως από την Κύπρο, βάσει μιας τιμής που θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

Το αέριο θα παραδίδεται στο τερματικό LNG της που κατασκευάζεται στην Άκαμπα και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από τον φετινό Ιούλιο. «Η συμφωνία με την Κύπρο είναι πολύ σημαντική γιατί θα εξασφαλίσει ότι η Ιορδανία λαμβάνει μια συνεχή προμήθεια και αποτελεί μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών», τόνισε ο Χαμέντ.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εισαγωγή κυπριακού αερίου θα μειώσει τα ενεργειακά κόστη της Ιορδανίας, η οποία σήμερα στηρίζεται στο ακριβότερο πετρέλαιο για την ηλεκτροπαραγωγή της.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης