Στις 14 και 15 Απριλίου, οι προθεσμίες για τη συμμετοχή 3 παιδιών από την καϊρινή παροικία στα προγράμματα φιλοξενίας της ΓΓΑΕ


Τρία Αιγυπτιωτόπουλα (από την ευρύτερη περιοχή Αιγύπτου πλην Αλεξάνδρειας) θα επιλεγούν συνολικά στα δύο προγράμματα φιλοξενίας παιδιών της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα, που μάς ανακοινώθηκαν από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο.

 

Συγκεκριμένα, μέσα από δύο επίσημες ανακοινώσεις, οι προξενικές μας αρχές μάς ενημέρωσαν για δύο προγράμματα, για την συμμετοχή στα οποία οι γονείς θα πρέπει να βιαστούν, διότι οι προθεσμίες λήγουν στις 14 και 15 Απριλίου αντίστοιχα.

 

Αναλυτικά, τα προγράμματα έχουν ως εξής:

 

ΕΝΑΣ (1) ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗΣ ΝΕΟΣ (15 – 17 ΕΤΩΝ)

ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΝΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΗΠΕΙΡΟΥΣ

 

Στην πρώτη περίπτωση, θα επιλεγεί τελικά ένας (1) Αιγυπτιώτης νέος (από την ευρύτερη περιοχή Αιγύπτου πλην Αλεξάνδρειας) που θα συμμετάσχει στην Συνάντηση στην Ελλάδα πενήντα (50) νέων της Ελληνικής Διασποράς (15 έως 17 ετών) από πέντε Ηπείρους, κατά την περίοδο 29 Ιουλίου – 11 Αυγούστου 2014 (13 διανυκτερεύσεις).

Οι δαπάνες διαμονής και συμμετοχής στο πρόγραμμα καλύπτονται από τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού. Οι δαπάνες της μετακινήσεως (προς και από την Ελλάδα) καλύπτονται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

 

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις του συμμετέχοντος, αυτή θα πρέπει να γίνει με δική του φροντίδα, την 29η Ιουλίου 2014, σε ξενοδοχείο της Αθήνας (που θα γίνει γνωστό εγκαίρως), η δε αποχώρησή του από το εν λόγω ξενοδοχείο θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου.

 

Για να συμμετάσχει στην τελική επιλογή, (ο ένας νέος που θα επιλεγεί) θα πρέπει:

 

Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας του ελληνικής καταγωγής

Ο συμμετέχων νέος να είναι ηλικίας 15 έως 17 ετών

Να έχει πολύ καλές σχολικές επιδόσεις

Να έχει γνώση της ελληνικής γλώσσας και ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό

Να μην είναι τέκνο εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό        

 

Για να δηλώσουν την υποψηφιότητα του παιδιού τους, οι γονείς (και οι δύο, σε περίπτωση διαζυγίου: ο/η έχων/έχουσα την επιμέλεια) θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Κάιρο για να συμπληρώσουν

1.- την αίτηση συμμετοχής

2.- μία πρόσφατη φωτογραφία καθώς και να προσκομίσουν μία βεβαίωση γιατρού που αφορά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία του νέου και στη δυνατότητά του να συμμετέχει στις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

 

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής θα πρέπει να είναι οριστική, ώστε σε περίπτωση ματαίωσης, να μην στερηθούν την συμμετοχή στο πρόγραμμα κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος και να μην επιβαρύνεται έτσι με επιπλέον δαπάνες η Ελληνική Πολιτεία.

 

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων στο Προξενείο: η 14η Απριλίου 2014.

 

ΔΥΟ (2) ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (9-13 ΕΤΩΝ )

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΤΗΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Το εν λόγω δεύτερο αυτό πρόγραμμα αφορά την επιλογή δύο (2) παιδιών από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό (από την ευρύτερη περιοχή Αιγύπτου πλην Αλεξάνδρειας), που θα συμμετάσχουν τελικά στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών της ελληνικής διασποράς (9-13 ετών) στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), για την περίοδο από 7 Αυγούστου έως 21 Αυγούστου τρέχοντος έτους, στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «λόγω της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, οι δαπάνες ταξιδιού θα βαρύνουν τους γονείς. Επίσης, οι γονείς θα έχουν την ευθύνη και μέριμνα της μετακινήσεως των παιδιών τους μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έπειτα σιδηροδρομικώς ή οδικώς μέχρι το σημείο που θα καθοσρισθεί από την ΓΓΑΕ (και θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως). Κατ΄αναλογία, το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή των παιδιών στη χώρα διαμονής.

 

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι εξής:

 

Να είναι παιδιά Ελληνικής καταγωγής

Ο ένας εκ των γονέων να είναι Ελληνικής καταγωγής

Να είναι ηλικίας 9 έως 13 ετών

Να μην είναι τέκνα εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό (εξαιρούνται τέκνα του επιτόπιου προσωπικού).

 

Οι γονείς (και οι δύο, σε περίπτωση διαζυγίου: ο/η έχων/έχουσα την επιμέλεια) των ενδιαφερομένων θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Κάιρο για να συμπληρώσουν

1.- την αίτηση συμμετοχής

2.- το Δελτίο υγείας κατασκηνωτή, καθώς και να προσκομίσουν μία βεβαίωση παιδιάτρου, μία πρόσφατη φωτογραφία και αντίγραφο διαβατηρίου του κατασκηνωτή.

 

Το Γενικό Προξενείο παρακαλεί τους γονείς να είναι βέβαιοι για την οριστική συμμετοχή των παιδιών τους,έτσι ώστε να μην στερηθούν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα άλλοι ενδιαφερόμενοι.

 

Για αυτό το δεύτερο πρόγραμμα, τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων στο Προξενείο είναι: η 15η Απριλίου 2014.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, για αμφότερα τα προγράμματα, μπορείτε να αποταθείτε στις Προξενικές Αρχές. 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης