Πρωτοχρονιά στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής


Σε κλίμα συγκίνησης, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πέρασε στο 2015.

 

 

 

Την 31η Δεκεμβρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εδέχθη στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, κατά το έθος, τον Σεβ.Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, τον Θεοφ.Επίσκοπο Ναυκράτιδος κ.Μελέτιο, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και τους Κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα και υπέβαλαν εόρτιες ευχές. Ακολούθως άκουσε τα κάλαντα και εδέχθη ευχές για το νέο σωτήριο έτος 2015 από τους αφρικανούς σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος”, ως και το προσωπικὀ του Πατριαρχείου. Προς όλους η Α.Θ.Μ. προσέφερε δώρα και ευλογίες.

 

 

 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος χοροστάτησε  κατά τον Μ.Εσπερινό στο Ιερό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, μετά το πέρας του οποίου στην Αίθουσα του Θρόνου παρουσίασε τα πεπραγμένα του παριππεύσαντος έτους 2014 και εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση προς την Αιγυπτιακή και την Ελληνική Κυβέρνηση, ως και προς την Ελληνική και την Αραβόφωνη Ορθόδοξη Κοινότητα Αλεξανδρείας. Προσφωνών την Α.Θ.Μ., ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας επεσήμανε την αξία του παραδραμόντος έτους, ως έτους σηματοδοτουμένου, αφενός μεν από την δέκατη επέτειο από της εκλογής του Πατριάρχου στο Θρόνο του Αγίου Μάρκου, αφετέρου δε από την συμπλήρωση εξήντα χρόνων ζωής για τον Μακαριώτατο. Εξαίροντας δε την ακάματο δράση του Μακαριωτάτου κατά την δεκαετία αυτή, τόνισε ότι, ενώ στα πλαίσια της κοσμικής ιστορίας ως χρυσές χαρακτηρίζονται οι περίοδοι της δυνάμεως και του μεγαλείου, στα πλαίσια της εκκλησιαστικής ιστορίας ως χρυσές χαρακτηρίζονται οι περίοδοι της μαρτυρίας και του μαρτυρίου, κατά τον λόγο του Αποστόλου Παύλου ἡ δύναμις ἡμῶν ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται.

 

 

 

Μετά την ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας του Πατριαρχείου, ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε, προς έπαινο και αναγνώριση της ευόρκου και ευσυνειδήτου διακονίας του στο Θρόνο του Αγίου Μάρκου, διά του Ταξιάρχου Σάββα του Ηγιασμένου τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του Γραφείου Πανοσιολ.Αρχιμ. κ.Απόστολο Τριφύλλη, ο οποίος από τις αρχές του Νέου Έτους θα συνεχίσει την ιερατική και εκπαιδευτική του διακονία υπό το ωμοφόριο του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.Στυλιανού. Περιεκόσμησε δε και την επί σειρά ετών αόκνως εργαζομένη στο πλευρό του Ιδιαιτέρα Γραμματέα του κα Ζιχάν Βαρβάρα Μασάπκι διά του Χρυσού Λέοντος Τάγματος Σάββα του Ηγιασμένου.

 

 

 

Την 1η Ιανουαρίου 2015 η Α.Θ.Μ. χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και προεξήρχε της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους, πλαισιούμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, τον Θεοφ.Επίσκοπο Ναυκράτιδος κ.Μελέτιο, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και τον ιερό κλήρο. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η ΑΘΜ επεσκέφθη τους περιθαλπομένους γέροντες του Γηροκομείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου προσέφερε δώρα και ευλογίες.

 

 

 

 

protoxronia stin alex 2015 02

 

 

 

 

 

 

protoxronia stin alex 2015 04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης