Πρωτοχρονιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου (ΦΩΤΟ)


«Η πνευματική πρόοδος είναι αυτή που πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο τον καθένα μας, τη χρονιά του 2015, που μόλις ξεκινά», δήλωσε από το ιερό βήμα του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, των πολιούχων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου π. Θεόδωρος Δριδάκης, ο οποίος ετέλεσε την κατανυκτική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου αλλά και την Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους.

 

Στην ακολουθία αλλά και την κοπή της πατροπαράδοτης πίττας που ακολούθησε, το τιμητικό παρών έδωσαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, η εορτάζουσα από το Γενικό Προξενείο κα Βασιλική Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου κ. Δημήτρης Καλατζής, η Επίτιμη Πρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας» κα Δέσποινα Φλεβοτομά, ο Σύμβουλος της ΕΚΚ κ. Αδαμάντιος Γεωργίου και πολύς κόσμος.    

 

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Καΐρου κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου ετέλεσε τη Δοξολογία για το νέο έτος στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ πραγματοποίησε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στην έδρα του παλαίφατου Πατριαρχείου, στην Αλεξάνδρεια, όπου ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιττα για το νέο έτος.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ακολουθία και την κοπή της πατροπαράδοτης πίττας στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου:

 

 

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης