Η ψήφος των Αποδήμων


 

Μιχάλης Μπίσκος*

 

Όσα κόμματα δεν ψήφισαν στις 25/7/23, στην Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών συμμετοχής  των Αποδήμων στις εκλογές, σίγουρα είναι κόμματα που γνωρίζουν ότι η δύναμη τους στην Ομογένεια του Εξωτερικού είναι αρκετά μειωμένη, δείχνοντας μαζί και μία μικρή δόση εσωστρέφειας προς τους Έλληνες της Ελλάδος.

 

Είναι ανάγκη να τους αναφέρουμε ότι πολλοί Έλληνες Ακαδημαϊκοί διαπρέπουν  σήμερα στα καλλίτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, επίσης στους κλάδους της Υγείας, της Οικονομίας, των Επιχειρήσεων και του Εμπορίου,  σήμερα στο εξωτερικό αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη τους απαρτίζονται από αξιόλογους Ομογενείς μας.

 

Γενικά οι Έλληνες του Εξωτερικού όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν αποτελούσαν πάντα ένα σύνολο που η Ελληνική Πολιτεία διαχρονικά δεν μπορεί παρά να αισθάνεται υπερήφανη για αυτούς. Εξάλλου η Ομογένεια είναι αυτή που γέννησε αμέτρητους εθνικούς ευεργέτες που στήριξαν την πατρίδα τους στα δύσκολα χρόνια και την προίκισαν με πολλά κοινωφελή ιδρύματα και μεγάλα σημαντικά έργα τους.

 

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών συμμετοχής  των Αποδήμων στις εκλογές, ψηφίστηκε χθες από τα τέσσερα κόμματα της παρούσης οκτακομματικής Ελληνικής Βουλής καταμετρώντας μάλιστα 208 ψήφους, αυτό αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για όλους τους Αποδήμους, ελπίζοντας ότι  μια μέρα σύντομα θα φθάσουμε και στην επιστολική ψήφο που όλοι περιμένουν.  

 

 * Ο Μιχάλης Μπίσκος είναι Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου Αθήνας,

 

 

 

One response to “Η ψήφος των Αποδήμων”

  1. Evangelos Pezas says:

    Έχει απόλυτο δίκιο ο Μιχάλης, και επί τέλους η Ελληνική Βουλή το ψήφισε μετά από μία αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης