Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Μαυρικίου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του


 

Σε τελετή  που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Port Louis, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Μαυρικίου κ. Αντώνης Μανδρίτης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Prithvirajsing Roopun GCSK.

 

Κατά την τελετή, ο κ. Μανδρίτης μετέφερε προς τον Πρόεδρο Roopun τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και του λαού της Κύπρου, καθώς και ευχές για ευημερία του λαού της χώρας.

 

Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που ακολούθησε, αμφότεροι αναφέρθηκαν στο πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, εκφράζοντας την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας.

 

 

 

 

Ακολούθως, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.  Ο Πρόεδρος του Μαυρικίου εξέφρασε την προσήλωση της χώρας του στη διεθνή νομιμότητα και τη στήριξη για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.  Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη της χώρας του για τη στάση της Κύπρου στο θέμα του Αρχιπελάγους Chagos.

 

Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι οι δύο χώρες είναι μέλη της Κοινοπολιτείας και παραμένουν προσηλωμένες στην τήρηση και εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας, με ειδική αναφορά στο διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.  Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράστηκε η βούληση των δύο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία σε διεθνή φόρα, όπως ο ΟΗΕ και η Κοινοπολιτεία.

 

 

Κατά την παραμονή του στον Μαυρίκιο, ο κ. Μανδρίτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αξιωματούχους της χώρας περιλαμβανομένων του Αντιπροέδρου, της Αναπληρώτριας Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Εξωτερικών και του Υπουργού Ναυτιλίας. Συναντήθηκε επίσης, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, καθώς και οικονομικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους παράγοντες στη χώρα.  Είχε, τέλος, την ευκαιρία να συναντηθεί με τη μικρή κοινότητα Κυπρίων που διαμένουν στη χώρα.  Σε όλες τις συναντήσεις, τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας στον Μαυρίκιο κ. Ashock Gishore Ramdenee.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης