ΣΑΕ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ Κ. ΚΑΒΑΦΗ


 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ «ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ Κ. ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1927».

 

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, σε συνεργασία με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακών Εφορειών Αλεξανδρείας και Καΐρου, οργάνωσε στο εντευκτήριο του μια εξαιρετική λογοτεχνική βραδιά. Θέμα της δυο μεγάλοι των Ελληνικών Γραμμάτων, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κωνσταντίνος Καβάφης. 

 

 

 

Με αφορμή τη συνάντηση γνωριμίας των δύο το 1927 στο σπίτι του Αλεξανδρινού στην οδό Λέψιους, ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, ένας παλιός Αιγυπτιώτης με πληθωρική κοσμοπολίτικη δράση στον χώρο της επιστήμης αλλά και της τέχνης, βαθύς γνώστης του έργου των δύο λογοτεχνών, με την ενέργεια του λόγου του, έδωσε το περίγραμμα αυτής της σημαντικής στιγμής. Δίπλα του, άξια συμπαραστάτρια του, η κυρία Μαρία Καραχάλιου, αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, ζωντάνεψε με την εκφραστικότητα της φωνής της αποσπάσματα από κείμενα του Καζαντζάκη και ποιήματα του Καβάφη.

 

Τη βραδιά, την οποία προλόγισε εκ μέρους του Συνδέσμου μας, η Έφορος Πολιτιστικών Ηλιάνα Θεμιστοκλέους και εκ μέρους της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακών Εφορειών Αλεξανδρείας και Καΐρου ο Αρχηγός Χρήστος Ευαγγέλου, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλότεχνων σ’ ένα κλίμα ψυχικής ανάτασης, απόλυτα αναγκαίας σε πεζούς καιρούς.

 

 

 

 

Τιμητικά διπλώματα παρέδωσαν στους ομιλητές ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας  Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χριστοφορίδης και εκ μέρους της Ένωσης Προσκόπων ο Χρήστος Ευαγγέλου και η Μεταξούλα Φιλιππάτου.

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση κάλυψαν, τεχνική υποστήριξη Τάκης Σφακιανόπουλος, βιντεοσκόπηση Αρχιμήδης Κυριακίδης, φωτογραφίες Στέλιος Κυρίτσης. 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης