ΣΑΕ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΡΟΝΗ ΟΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων με θέμα «Αποσπάσματα από τη σύγχρονη Όπερα Στους Δρόμους του Καϊρου», της συνθέτριας Έφης Μαρκουλάκη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αιγυπτιώτισσας συγγραφέως Πέρσας Κουμούτση «Στους δρόμους του Καϊρου – Περίπατος με τον Ναγκίμπ Μαχφούζ» (εκδ. Ψυχογιός).

Την εκδήλωση προλόγισε η έφορος Πολιτιστικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κα. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, αναφερόμενη στα πλούσια βιογραφικά των συντελεστών και καλλιτεχνών, αλλά και στην μοναδικότητα του έργου που θα είχαμε την χαρά και τύχη να παρακολουθήσουμε.

Είμασταν θεατές μιας εξαιρετικής δουλειάς. Μιας δουλειάς δύσκολης, ιδιαίτερης, μοναδικής, αφού η μεταφορά ενός βιβλίου σε λιμπρέτο, δεν είναι εύκολη. Κι όμως στέφθηκε με επιτυχία και από την πλευρά του λόγου αλλά και από την μουσική της αποτύπωση.

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του Λιμπρέτο: Πέρσα Κουμούτση και Έφη Μαρκουλάκη,  και στους σολίστ που πλαισίωσαν την εκδήλωση: Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Έλενα Χριστοδούλου (πιάνο), και στον θεατρικό σκηνοθέτη και ηθοποιό Αυγουστίνο Ρεμούνδο που διάβασε αποσπάσματα από το λιμπρέτο. 

Ευχαριστίες στον Μάκη Κυριακίδη για την βιντεοσκόπηση, τον Στέλιο Κυρίτση για την φωτογράφηση και τον Τάκη Σφακιανόπουλο για την τεχνική υποστήριξη.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης παραδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συντελεστές από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Μιχαηλίδη και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης