ΣΑΕ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 το εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων «πλημμύρισε» από 21 μικρούς… ηθοποιούς – καλλιτέχνες. Τα παιδιά, ηλικίας έως 10 ετών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Νέας Γενιάς, συμμετέχοντας στο Θεατρικό Παιχνίδι που διήρκησε από τις 11.30 έως τις 13.00.

 

 

 

 

Τα μικρά Αιγυπτιώπουλα μαζί με τους φίλους τους, έδειξαν να χαίρονται με τις συνεχείς μεταμορφώσεις των χάρτινων  αντικειμένων τα οποία στο ξεκίνημα της δράσης αναδείχθηκαν μέσα από δύο μεγάλα χάρτινα βαρέλια. Το τραγούδι που τραγούδησαν, κτυπώντας ρυθμικά τους χάρτινους κύβους με μπαγκέτες, τα ενθουσίασε. Στη συνέχεια χωρισμένα σε μικρές ομάδες είχαν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν έχοντας σαν βάση χάρτινα υλικά, δημιουργώντας μικρής διάρκειας συμβολισμούς.

 

 

 

Την όλη δράση εμψύχωσε ο Αιγυπτιώτης Ηλίας Πίτσικας με τους συνεργάτες του από την ομάδα τέχνης Πάροδος. Συμμετείχαν οι Ελένη Καλογιάννη, Μαρία Μενεγάκη και ο μουσικός Γιώργος Μενεγάκης. Κλείνοντας τη δράση, υποσχεθήκαμε στα παιδιά που συμμετείχαν, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ξανασυναντήσουν τη Πάροδο στο Σύνδεσμο μας.

 

Γέλια, χαμόγελα και ικανοποίηση ήταν τα αποτελέσματα της έκφρασης της θεατρικής δημιουργικότητας των παιδιών. Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διοργανώνει τα τελευταία χρόνια αρκετές δραστηριότητες δωρεάν για τα παιδιά ώστε να γνωρίσουν τον Σύνδεσμο και την ιστορία του.

 

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ Κώστας Μιχαηλίδης προσέφερε στο κ Ηλία Πίτσικα ευχαριστήριο δίπλωμα και στην ομάδα του από ένα βιβλίο. Επίσης μοιράσαμε στους μικρούς μας φίλους ένα δωράκι για τη νέα σχολική χρονιά και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο παιδικό δρώμενο.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που συμμετείχαν, τους γονείς τους και φυσικά τον Ηλία, την Ελένη, την Μαρία και τον Γιώργο για την οργάνωση.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης