ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος ο Β’ τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό επ’ αφορμή της ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, ο Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ο Ναυτικός Ακόλουθος, Πλοίαρχος(ΠΝ) κ. Βαρουξής Κωνσταντίνος καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Μακαριώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους Αφρικανούς σπουδαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι προσωπικώς θα μεριμνά για την περαιτέρω πορεία τους και την συν Θεώ, μελλοντική ιερατική τους διακονία, μετά την αποφοίτησή τους και την επιστροφή τους στους γενεθλίους τόπους τους. Εξέφρασε την άπειρη ευγνωμοσύνη προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της χώρας κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την άδεια που παρέχει προς το Πατριαρχείο για την λειτουργία της Σχολής.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Σχολάρχη Αρχιμ. κ.Ισαάκ Τσαπόγλου και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την φιλόπονη και ενσυνείδητη υπηρεσία τους.

Ο Πανοσιολ. Σχολάρχης αντιφωνώντας τον Μακαριώτατο τον ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του και ανέπτυξε το όραμα του Πατριάρχου για την κατάρτιση των αυριανών στελεχών του Πατριαρχείου.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε:»Μέσα σε αυτή την αγκαλιά βρεθήκαμε σήμερα και όλοι εμείς, επιζητώντας τις Πατριαρχικές Σας ευλογίες και να μας επιτρέψετε Μακαριότατε, να συμπορευθούμε μαζί Σας, στο όραμα το οποίο έχετε γι’ αυτήν την Σχολή, διαβεβαιώνοντάς Σας, καθηγητές και προσωπικό, να αποδώσει καρπούς πολλούς, στον τόπο, όπου μετά την αποφοίτηση τους οι νεαροί αυτοί ευέλπιδες θα πιάσουν το άροτρο της Ιεραποστολής. Δεν είναι μόνον η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και η θεολογική κατάρτιση που θα λάβουν, αλλά κυρίως να μάθουν πως μόνον προσευχόμενοι θα μπορέσουν να σηκώσουν με υπομονή το βάρος της αποστολής τους».

Κατακλείωντας την ομιλία του πρόσθεσε: «Να μπορέσουν να πάρουν λίγο φώς από τον Φάρο αυτής της Αλεξανδρινής Πατριαρχικής Σχολής και να το μεταλαμπαδεύσουν στον τόπο τους, ώστε να καίει ως ακοίμητη κανδήλα, δηλώνοντας την αναφορά και την αφοσίωση τους, προς την Μητέρα Αλεξανδρινή Εκκλησιά και το σεπτό πρόσωπο του προκαθημένου αυτής».

 

 

Σύντομο Ιστορικό της Σχολής

Παράλληλα προς τις Πατριαρχικές Σχολές του Ναϊρόμπι και της Κινσάσα, η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας Άγιος Αθανάσιος ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007, με σκοπό την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την απόκτηση προσόντων απαραιτήτων για την παροχή καρποφόρου ιεραποστολικού έργου εν μέσω των ειδικών και συχνά αντίξοων συνθηκών ζωής και δράσης στην Αφρικανική ήπειρο. Στεγάζεται στην Ιερά Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, παράσχει στους φιλοξενουμένους υποτρόφους το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον για την επίτευξη των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως αυτό καταρτίζεται, εποπτεύεται και αξιολογείται από ειδικό Επιστημονικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης