Αφιερωμένη σε μεγάλους Αμπετειανούς και εκπαιδευτικούς θα είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΑΑΣ που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου


Σπουδαίους Αμπετειανούς που τίμησαν το όνομα της Μεγάλης του Γένους Αιγυπτιώτικης Σχολής καθώς και εκπαιδευτικούς που περάσανε από τις τάξεις της και προσέφεραν με το έργο τους, θα τιμήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο εντευκτήριό του.

 

 

 

Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα το απόγευμα το ΔΣ του ΣΕΑΑΣ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Αλέξανδρου Καζαμία, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο εμπνευστής αυτής της ιδέας που τιμά όλον τον καϊρινό και Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Διότι, από αυτό το μεγάλο σχολείο, αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες που τιμούν σήμερα τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου. Ενώ, εξίσσου σημαντική είναι και η προσφορά πολλών εκπαιδευτικών, που επίσης χωρίς αυτούς, δε θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε για την πολυδιάστατη ιστορία της Αμπετείου.

 

 

 

Έτσι, το νέο ΔΣ του Σωματείου δείχνει με την πρώτη ουσιαστική του συνεδρίαση και την πρόθεσή του να ξαναδώσει στο ΣΕΑΑΣ τις παλιές του δόξες που κάποτε μεσουρανούσε ως ΤΟ πολιτιστικό ελληνικό σωματείο της καϊρινής πρωτεύουσας, όπου παρουσίαζε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογράφο, διαλέξεις και όχι μόνο.

 

 

 

Στα πλαίσια μάλιστα της ανάγκης διατήρησης της ιστορίας του, ο ΣΕΑΑΣ αποφάσισε κατά την ίδια συνεδρίαση – με πρόταση του Αντιπροέδρου του κ. Νικόλα Βαδή – να αποσταλεί εκπαιδευτικός της Αμπετείου που να προχωρήσει στην καταγραφή της πολύτιμης και βαρυτίμητης βιβλιοθήκης του Συλλόγου.

 

 

 

Εξάλλου, το ΔΣ αποφάσισε να μειώσει τις τιμές του κυλικείου κατά 50% για τους Έλληνες.

 

 

 

Τέλος, το ΔΣ του ΣΕΑΑΣ, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των πρακτικών των συνεδριάσεων της Διαχειριστικής της Επιτροπής που δημοσιεύει στο «ΝΕΟ ΦΩΣ», αποφάσισε και εκείνο να εκδίδει κατά καιρούς ανακοινώσεις με τις αποφάσεις που λαμβάνει το Διοικητικό του Συμβούλιο και οι οποίες να δημοσιεύονται στον ομογενειακό τύπο για την ενημέρωση των μελών του και της ελληνικής παροικίας για το έργο του και τις εκδηλώσεις του.  

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης