Την Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν επισκέπτεται ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία, για να συλλυπηθεί τη βασιλική οικογένεια, για το θάνατο του Βασιλιά Αμπντάλα.
Από τη Σαουδική Αραβία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Μπαχρέιν, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κύπρου στο Μπαχρέιν.

Ο κ. Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με το βασιλιά Ahmad Al Khalifa, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που αφορούν το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Μετά τις συνομιλίες θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών και για την αποφυγή διπλής φορολογίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Θα υπογραφεί επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της υγείας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Μπαχρέιν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης