Προχωρώντας στην τρίτη του έκδοση, το «Φτερό του δράκου» του Χρίστου Παπαδόπουλου ανέβηκε και στο θέατρο


Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πέταγμα του, συνεχίζει να πετάει δυνατά. Το «Φτερό του Δράκου», το βιβλίο-cd του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου, στιχουργού-συγγραφέα εκπαιδευτικού και διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, που πρωτοκυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 2010 και μάλιστα τότε η Ελληνική Κοινότητα Καϊρου είχε υποστηρίξει την πρώτη του έκδοση (αγοράζοντας 100 αντίτυπα τα οποία χάρισε στους μαθητές των Ελληνικών εκπαιδευτηρίων), προχώρησε στην τρίτη του έκδοση ήδη, με περισσότερες από 600.000 θεάσεις στο youtube, ανεβασμένο στη σκηνή πότε σαν παράσταση μαύρου θεάτρου και πότε συμμετέχοντας στις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Οι παιδικές ψυχές στα πάρκα» αλλά και ταξιδεύοντας με τον Μάριο Φραγκούλη στις καλοκαιρινές του συναυλίες, με πολλαπλές αναπαραστάσεις σε σχολικές γιορτές ανά την Ελλάδα, σε προγράμματα κατασκηνώσεων αλλά και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης των Ιωαννίνων, με συμμετοχές στο πρόγραμμα εξαιρετικών χορωδιών όπως η Παιδική Χορωδία Rosarte και κυρίως με την αγάπη μικρών και μεγάλων.

 

 

 

xristos papadopoulos

 

 

 

Πρόκειται για το αγαπημένο βιβλίο-CD του Χρίστου Παπαδόπουλου σε μουσική του Δημήτρη Μαρκατόπουλου, που κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών όπως οι: Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης , Αφροδίτη Μάνου, Σόνια Θεοδωρίδου, Γιώργος  Περρής, Ηλίας Μαμαλάκης κ.α, και έγινε θεατρική παράσταση μόνο για τους φίλους του Παιδικού ΙΑΝΟΥ (Σταδίου 24), ζωντανεύοντας με τις ξεχωριστές ερμηνείες του Γιώργη Χριστοδούλου και της Πολυξένης Καράκογλου από την 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, σε κείμενα του Χρίστου Παπαδόπουλου.

 

 

 

Στο έργο αυτό, ο Γιώργης και η Πολυξένη, θα «διαξιφιστούν» και θα υποδυθούν πότε το Μάγειρα, πότε το άγριο αγόρι του δάσους της Αβεϊρόν και τον Πειρατή του γλυκού νερού της …μπανιέρας, αλλά και τη Σακούλα της λαϊκής και το Βασιλιά που χορεύει. Θα αφηγηθούν την επανάσταση των ρούχων, θα ξεκαρδιστούν με τις «τρεις καλές» και τέλος θα μετρήσουν μαζί με τους θεατές τ” άστρα του «Φτερού του Δράκου» – της ονομασίας δηλαδή της Μικρής Άρκτου στην αρχαιότητα. Οι παραστάσεις είναι κάθε Κυριακή,στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ καλεσμένους-έκπληξη, ηθοποιούς και ερμηνευτές, κείμενα του Χρίστου Παπαδόπουλου, ερμηνείες του Γιώργη Χριστοδούλου και της Πολυξένης Καράκογλου, ενώ παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Ανδρονιάδης – πιάνο & Δημήτρης Κουφαλάκος φαγκότο-φυσαρμόνικα

Ενδυματολογική/σκηνική επιμέλεια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος.

Διάρκεια: 75λεπτά

Γενική είσοδος: 7€

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 22, 29/11, 6/12 και 13/12

Ώρες παραστάσεων: 11πμ & 3μμ

Για παιδιά από 4 έως 104!

Οι πόρτες ανοίγουν μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης