Η «Ασφάλεια και Διαδίκτυο»: ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά, ήταν το θέμα σεμιναρίου στην Αχιλλοπούλειο Σχολή


Γράφει η εκπαιδευτικός

Βλάχου Βασιλική-Αναστασία

 

Ένα από τα πιο επίκαιρα και σημαντικά θέματα για τα παιδιά της εποχής μας, η «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» ήταν το θέμα του σεμιναρίου με το οποίο εγκαινιάστηκε ο κύκλος επιμόρφωσης των μαθητών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου για τη φετινή σχολική χρονιά 2014-2015. Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Γιώργος Χριστοφίδης, γνώριμος στους μικρούς μαθητές από  προηγούμενα χρόνια καθώς έχει παρουσιάσει στο σχολείο εξίσου σημαντικά θέματα. Την ιδέα του κ. Χριστοφίδη, που αποτελεί ένα από τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, τήν αποδέχτηκαν και τήν υλοποίησαν με μεγάλη χαρά ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων της Σχολής.

 

Όπως είναι αναμενόμενο, στην εποχή που διανύουμε, όπου η τεχνολογία έχει εξελιχθεί ραγδαία, τα παιδιά όλων των ηλικιών χειρίζονται τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πριν ακόμα ωριμάσουν και καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα. Μέσω λοιπόν αυτού του σεμιναρίου, οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους που κρύβονται στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πολλές φορές χρησιμοποιούν άλογα.

 

Πληροφορήθηκαν για το ανάρμοστο υλικό που περιέχεται, για τα ανεπιθύμητα μηνύματα, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για την αποπλάνηση, τον εκφοβισμό και την παραπληροφόρηση. Ακόμη, συνειδητοποίησαν ότι η πολύωρη χρήση του Διαδικτύου, δημιουργεί συναισθηματική απόσταση και αλλοιώνει την ποιότητα επικοινωνίας ανάμεσα  στους ανθρώπους, κάτι το οποίο πολλές φορές οδηγεί στην αποξένωσή τους από τον πραγματικό κόσμο. Τέλος, έγινε αναφορά και στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η λανθασμένη χρήση του υπολογιστή όπως για παράδειγμα η πολύωρη κακή στάση σώματος που ελλοχεύει κινδύνους στη σπονδυλική στήλη των παιδιών, στην όραση κ.ά.

 

Το υλικό που χρησιμοποίησε ο κ. Χριστοφίδης ήταν ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού και οι συμβουλές που περιέχονταν  βοήθησαν ώστε οι μαθητές να μάθουν να κάνουν ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Τα παιδιά παρακολούθησαν ιστορίες που θυμίζουν κόμικς και έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ομάδες ηλικιών και ενημερώθηκαν σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών μέσω μικρών ιστοριών.

 

Με τη λήξη του σεμιναρίου, οι μαθητές παρέλαβαν το πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

 

 

 

seminario ekk 2014 02

 

 

 

 

seminario ekk 2014 03

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης