Νέα σελίδα μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις εμπορικές συναλλαγές στο αγροδιατροφικό τομέα


 

 

 

 

 

Την εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα για αναβάθμιση των εμπορικών συναλλαγών στο αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Μάρκος Μπόλαρης κατά τη συνάντηση που είχε στα μέσα Μαΐου με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.Sultan Mohammed Al Ali. Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εξαιρετικά φιλικές σχέσεις επί σειρά ετών των δύο κρατών, οι οποίες επιβεβαιώνονται ιδιαίτερα την περίοδο αυτή δοκιμασίας της ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

Τα Η.Α.Ε. είναι χώρα προορισμού πολλών Ελλήνων εργαζομένων, επιστημόνων και επιχειρηματιών, οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλλαν καθοριστικά στην εδραίωση ενός βέλτιστου κλίματος εμπιστοσύνης. Καθώς είναι εμφανής η μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες με τις αντίστοιχες των Αραβικών Εμιράτων είναι κοινή η πρόκληση για τις δύο κυβερνήσεις να διαμορφώσουμε το ευνοϊκότερο θεσμικό πλαίσιο.

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε τα κρίσιμα σημεία στα οποία μπορεί να αναβαθμιστεί η εισαγωγική – εξαγωγική συνεργασία με τα Η.Α.Ε. όσον αφορά τον αγροδιατροφικό τομέα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην άριστη ποιότητα και την επάρκεια των φρούτων , νωπών, αποξηραμένων και κονσερβοποιημένων, το ελαιόλαδο και τις ελιές, τα νωπά κηπευτικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδιαίτερα φέτα, κρέας, βόειο και αιγοπροβάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επείγουσα αναγκαιότητα υπογραφής Πρωτοκόλλου Φυτοϋγειονομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών για τα προϊόντα ενδιαφέροντος. Άλλωστε, όπως αποδεικνύει η αρχαιολογία οι Έλληνες έμποροι δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές εδώ και 4000 χρόνια χάρη στην ποιότητα των προϊόντων τους και στις εμπορικές τους δεξιότητες και την αξιοπιστία τους στις συναλλαγές.

 

 

 

 

Εν κατακλείδι έγινε αναφορά στις προκλήσεις που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο και τον αγροτουριστικό τομέα, όπου υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για τις από κοινού συνεργασίες και επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

 

 

 

Από τη μεριά του ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναφέρθηκε με θέρμη στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τα στοιχεία που ενώνουν την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις εξαιρετικές εμπορικές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις που ενώνουν τις δύο πλευρές, υπογραμμίζοντας την εντολή που έχει από την Κυβέρνηση της χώρας του για ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών. Τόνισε ότι είναι μεγάλη επενδυτική ευκαιρία δεδομένων των διαθέσιμων πόρων της Ελλάδας (γη, νερό, τεχνογνωσία, εμπειρία, ανθρώπινο δυναμικό), και των απαραίτητων υποδομών και την οικονομική ευχέρεια που διαθέτουν τα Αραβικά Εμιράτα.

 

 

 

Η χωρική εγγύτητα μάλιστα δρα καταλυτικά υπέρ της ενίσχυσης των εμπορικών δεσμών των δύο κρατών. Ο Εξοχότατος Πρέσβης κ. Αλ Άλι εξέφρασε την στέρεα πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικές προοπτικές ώστε με τις σωστές επενδυτικές συνέργειες και εμπορικές συνεργασίες να ανταπεξέλθει της σημερινής δυσχέρειας. Γι’ αυτό υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η προετοιμασία για την διοργάνωση και επιτυχία της Μεικτής Διυπουργικής που θα συγκληθεί στο Άμπου Ντάμπι στα τέλη του τρέχοντος έτους, στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητηθούν για επίλυση και υπογραφή διακρατικής συμφωνίας θέματα που αφορούν στον αγροδιατροφικό τομέα.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Α.Ε. είναι προγραμματισμένη τους επόμενους μήνες επίσκεψη Εμιρατινών εμπειρογνωμόνων στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο , στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας για την έρευνα, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία στον αγροτικό τομέα.

 

 

 

 

 

Πηγή: www.businessnews.gr

 

 

 

 

One response to “Νέα σελίδα μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις εμπορικές συναλλαγές στο αγροδιατροφικό τομέα”

  1. Chris says:

    Exeretika!!!! Kalo tha itan na Mathoume apo ta UAE mia hora sovari me arhes, sevasmo kai endiaferon gia tou polites tis. Me Sovarous igetes pou endiaferonte gia to kalo tis padridas tous

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης