Βάρος στη νεολαία θα δοθεί στη Μελβούρνη, από 25 έως 27 Μαρτίου, στο «ΝΟΣΤΟΣ 3», αποφάσισαν Κουΐκ, Φωτίου, Μάκραμ


 

 

 

 

Τις βάσεις για την τρίτη φάση του ιδιαίτερα πετυχημένου προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις ρίζες», έθεσαν σήμερα με τις αποφάσεις τους, η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ και ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους κ. Φώτης Φωτίου, κατά την τριεμρή υπουργική συνάντηση για θέματα διασποράς, που πραγματοποίησαν σήμερα στο Κάιρο.

 

 

Μάλιστα, ο κ. Κουΐκ μίλησε για ενηλικίωση πλέον του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συνεχίστηκε στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, και τώρα οι τρεις Υπουργοί αποφάσισαν η τρίτη φάση του, το «ΝΟΣΤΟΣ 3» να διεξαχθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που θεωρείται και η τρίτη μεγαλύτερη σε ελληνικό πληθυσμό πόλη στον κόσμο, μετά την Αθήνα και και την Θεσσαλονίκη.

 

 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κουΐκ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την έντονη δράση των Αιγυπτιωτών στην Μελβούρνη, οι οποίοι θα συμπεριληφούν στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ 3» και ευχαρίστησε εκ των προτέρων τους ομογενείς της Αυστραλίας για το ενδιαφέρον που έχουν ήδη δείξει για το πρόγραμμα αυτό.

 

 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, οι τρεις αξιωματούχοι των τριών χωρών, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία ιδιαίτερα σημαντική δράση για τις νεολαίες τους, με ένα κοινό ταξίδι στις τρεις πατρίδες τους, μία πρόταση που υιοθετήθηκε από κοινού. Μεγάλη παρουσία θα έχουν οι τρεις νεολαίες και στο «ΝΟΣΤΟΣ 3» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, γιατί όπως τόνισε και η κα Μάκραμ, δε θα πρέπει να περιοριστούμε ηλικιακά στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟ».

 

 

Επίσης, όπως αποφασίστηκε, στο «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα δοθεί βάρος και στη συμβολή των επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των ομογενών και ειδικότερα και των Αιγυπτιωτών στην ενίσχυση των σχέσεων των τριών χωρών.

 

 

Τέλος, ο κ. Κουΐκ ευχαρίστησε θερμά τόσο την κα Ναμπίλα Μάκραμ όσο και τον κ. Φώτη Φωτίου, για την καθοριστική τους συμβολή στη μεγάλη επιτυχία του «ΝΟΣΤΟΣ».        

 

 

«Τα πράγματα δε σταματούν εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ. Και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη για τη συμβολή του στο όλο πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο «Σπίτι των Ελλήνων» στην αυστραλιανή αυτή μεγαλούπολη, όπου «ο Ελληνισμός θα έχει άλλη μία φορά την ευκαιρία να δείξει την προσφορά του σε χώρες που διαμένει, όπως στην Αίγυπτο και την Αυστραλία».

 

 

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που το «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα συμπέσει και με την επέτειο της Εθνικής Παλλιγγενεσίας, στις 25 Μαρτίου, που θα γιορτάσει Ελλάδα και Κύπρος από κοινού στη Μελβούρνη εκείνες τις ημέρες, αλλά και στην Αδελαΐδα, για τη δοξολογία και την παρέλαση, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, θα βρίσκονται μαζί με τους Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης, που αποτελεί από τα μεγαλύτερα αιγυπτιώτικα σωματεία στον κόσμο.

 

 

Στην τριμερή Υπουργική Διάσκεψη Διασποράς στο Κάιρο, συμμετείχαν και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχάλης Διάμεσης και ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.    

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης