Στην Ελλάδα θέλει να επενδύσει ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας, Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, του οποίου η περιουσία φτάνει τα 31 δις δολάρια


Το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα εξέφρασε στις 5 Μαΐου, στο συνέδριο του περιοδικού Economist στην Αθήνα, και μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, 32ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατά το Forbes, με περιουσία που κατά το Bloomberg ξεπερνά τα 30,9 δισ. δολάρια.

 

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο 59χρονος, η διεθνής αλυσίδα Four Seasons, της οποίας είναι βασικός μέτοχος ο ίδιος, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων του Αστέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» ο Αλ Ουαλίντ ενδιαφέρεται και για το Grand Resort Lagonissi.

 

Ο πρίγκιπας θεωρείται ο Άραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία και 32ος στον κόσμο κατά το Forbes, το οποίο υπολογίζει την περιουσία του στα 20 δισ. δολάρια. Μάλιστα, αυτό το τελευταίο στάθηκε και η αφορμή το περιοδικό να «φάει» μήνυση από τον Αλ Ουαλίντ, ο οποίος δήλωσε ότι θίχτηκε, αφού η περιουσία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από 20 δισ. δολάρια. Το Bloomberg πάντως υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια.

 

Η εταιρεία του, Kingdom Holdings έχει συμμετοχή σε άλλες όπως η Citigroup, η Apple,η Walt Disney,η Time Warner,η Motorola, η News Corporation, μετοχικό ποσοστό στη Four Seasons Hotels and Resorts, σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι, το Plaza στη Νέα Υόρκη, και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 εξαγόρασε μετοχές του Twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από ένα δισ. δολάρια.

 

Πηγή: www.axiaplus.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης