Το μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη Πέτρου, θα τελέσει στις 9 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄


 

 

 

 

Την ευχή βασιλεύσει στην Κύπρο η δικαιοσύνη από τους μεγάλους της γης, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’ σε δηλώσεις στην Πάφο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

 

 

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας περιηγήθηκε το πρωί στο κέντρο της πόλης και περπάτησε στο ανακαινισμένο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

 

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε για τρεις μέρες στην Κύπρο. «Έρχομαι από Κένυα, πήγα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη και βρίσκομαι για τρεις μέρες στην Κύπρο», είπε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στον οποίο ευχήθηκε «υγεία και χαρά, γιατί τόν χρειαζόμαστε εμείς και η Εκκλησία».

 

 

Εξέφρασε, επίσης, ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο για την παραχώρηση του Αγίου Σάββα στην Παλαιά Λευκωσία αλλά και για το Γέρι που τού έχει δώσει – όπως σημείωσε – η Κυπριακή Δημοκρατία, όπου και θα συγκεντρώσει όλους τους επαναπατρισθέντας Κυπρίους Έλληνες, που είναι αρκετές χιλιάδες, συμπλήρωσε.

 

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’ την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα τελέσει το μνημόσυνο του Κυπρίου Πατριάρχη, προκατόχου του, Πέτρου Ζ΄, και ακολούθως θα αναχωρήσει για το Κάιρο και στη συνέχεια για το μεγάλο του ταξίδι στη δυτική Αφρική στη Ζάμπια, Ζιμπάμπουε και στη Σιέρα Λεόνε εκεί όπου – όπως είπε – είναι τα «ματωμένα διαμάντια», τα χιλιάδες παιδιά χωρίς πόδια και χέρια, στην Ακτή Ελεφαντόδοντου, στην Ουγκάντα και το Μπενίν.

 

 

Όλα αυτά είναι, σημείωσε, όπως λένε και στο Πατριαρχείο του ιεραποστολή.

 

 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο του ταξίδι στην Κένυα από το οποίο επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες, είπε πως άνοιξαν νέα σχολεία, νέα νοσοκομεία και αποκάλεσε την Αφρική ήπειρο του μέλλοντος.

 

 

Εξέφρασε ακόμη τη μεγάλη του συγκίνηση κάθε φορά που βρίσκεται στο αγαπημένο του νησί της Κύπρου και ευχήθηκε όπως βασιλεύσει σε αυτόν τον όμορφο τόπο η δικαιοσύνη από τους μεγάλους της γης γιατί το αξίζει.

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Δήμαρχος Πάφου πρόσφερε στον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αναμνηστικό δώρο.

 

 

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ Κύπρου

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης