Στις 22 Οκτωβρίου, θα εορταστεί η 74η επέτειος από τις ιστορικές μάχες στο Ελ Αλαμέιν


 

 

 

 

Παρουσία πολλών Πρέσβεων και φυσικά της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου, αναμένεται να εορτασθεί φέτος η 74η επέτειος των ιστορικών μαχών του Ελ Αλαμέιν, που αποτέλεσαν και την αρχή της πτώσης  του ιταλογερμανικού άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Στο Ελληνικό Νεκροταφείο του Ελ Αλαμέιν, εκατό περίπου χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, εκεί όπου γραφτεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα, θα πραγματοποιηθεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων αγωνιστών και θα ακουστεί το Προσκλητήριο Νεκρών.

 

 

 

 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών, Θυμάτων και Αναπήρων (Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α) του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α) Συνταγματάρχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, η σιγή ενός λεπτού εις μνήμην των ηρώων του Ελ Αλαμέιν και η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου.

 

 

 

 
Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών καθώς και μέλη των διαφόρων Συλλόγων Παλαιών Πολεμιστών, οι Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, η Αμπέτειος Σχολή και η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου και τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Αλεξανδρείας και τα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων Αποδήμων Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης