Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Να συσταθεί Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ώστε να διαπιστωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση και τις στρατιωτικές ασκήσεις, συμφώνησαν ο διάδοχος του “Αμπου Ντάμπι και αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν με τον Υπουργό Εθνικής “Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο “Αμπου Ντάμπι, με την ευκαιρία της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης IDEX 2015.

 

Στην ιδιαίτερη συνάντησή τους, υπήρξε σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στα διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την ανάγκη υποστήριξης της κυβέρνησης του Προέδρου Ελ Σίσι.

 

Ο κ. Καμμένος μετέφερε στον Διάδοχο του “Αμπου Ντάμπι τους θερμούς χαιρετισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όλους τους τομείς.

 

 

 

kammenos emirata 02

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Διάδοχος του “Αμπου Ντάμπι, τού ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Έλληνα Πρωθυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση των εργασιών του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι είναι επιθυμία και των ΗΑΕ, η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τη χώρα μας δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ιδιαίτερα, εξέφρασε το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για την παροχή τεχνογνωσίας στην αμυντική βιομηχανία των Εμιράτων από έλληνες ειδικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στο “Αμπου Ντάμπι, καθώς και για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, με έμφαση στη συντήρηση των πολεμικών αεροσκαφών των Εμιράτων, δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

 

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τον Σεΐχη Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν να καλωσορίζει την πρόταση του Υπουργού Εθνικής “Αμυνας, σύμφωνα με την οποία, ελληνικό νησί θα μπορούσε να μετατραπεί πιλοτικά σε νησί πρότυπο στον τομέα των ΑΠΕ. Το σχετικό έργο θα εκπονήσει το Ινστιτούτο Masdar το οποίο εδρεύει στο “Αμπου Ντάμπι και στο οποίο φοιτούν, ως υπότροφοι Έλληνες σπουδαστές.

 

Ο κ. Καμμένος προσκάλεσε τον διάδοχο του “Αμπου Ντάμπι να πραγματοποιήσει ανταποδοτική επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

Ο διάδοχος του “Αμπου Ντάμπι ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής “Αμυνας για την παρουσία του στην Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX 2015 καθώς και για τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο εμπορικό τμήμα της Έκθεσης.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η παρουσία του στην Έκθεση και η συμμετοχή για πρώτη φορά της χώρας μας με εθνικό περίπτερο, υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο διεθνές αυτό αμυντικό γεγονός που είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

 

Κατά την παραμονή του στο “Αμπου Ντάμπι, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε επίσης την πράσινη πόλη Masdar που αποτελεί πόλη – πρότυπο με μηδενική εκπομπή ρύπων και αποβλήτων και στην οποία έχει τα Γραφεία του ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας IRENA που εδρεύει στο “Αμπου Ντάμπι.

 

Ο κ. Καμμένος ξεναγήθηκε στην πόλη από τον έλληνα καθηγητή Σγουρή Σγουρίδη όπως και σε χώρους του Ινστιτούτου Μasdar όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με έλληνες υποτρόφους οι οποίοι τόν ενημέρωσαν για την πορεία και το αντικείμενο των μεταπτυχιακών σπουδών τους.

 

Ο Υπουργός Εθνικής “Αμυνας κάλεσε τους Έλληνες επιστήμονες να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους, για την εφαρμογή των τεχνολογιών ΑΠΕ, στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να υποστηρίζει σχετικά προγράμματα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης