Στο Κάιρο έρχεται το Σάββατο ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη Διάσκεψη Ανοικοδόμησης της Γάζα


Με τη συμμετοχή της Ελλάδας, πραγματοποιείται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο η Διεθνής Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Γάζα, όπου αναμένεται να παραβρεθούν είκοσι Υπουργοί Εξωτερικών και 50 αντιπροσωπίες.

 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αναμένεται να καταφθάσει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα το Σάββατο 11 Οκτωβρίου το απόγευμα.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα η εφημερίδα «Al-Wafd», στη διεθνή Διάσκεψη που τελεί υπό την αιγίδα της Αιγύπτου  και της Νορβηγίας, την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης θα κηρύξει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και θα μετάσχουν o Παλαιστίνιος Πρόεδρος Mahmoud Abbas, ο  Αμερικανός  ΥΠΕΞ, κ. John Kerry,   o Γεν. Γραμματέας  του ΟΗΕ, κ. Ban Ki-moon και η Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Catherine Ashton. 

 

Σύμφωνα με διπλωματική  πηγή, ο παλαιστίνιος πρόεδρος με την ευκαιρία της  διάσκεψης, θα ζητήσει από τις συμμετέχουσες χώρες να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη στην προσπάθειά της να γίνει μέλος του ΟΗΕ, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση σημαντικών δεσμεύσεων από τις χώρες που θα συμμετάσχουν για την ανοικοδόμηση της Γάζα, που χρειάζεται 6 δισ. δολάρια.

 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα την Κυριακή το απόγευμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης