Στο κορυφαίο πρωτάθλημα «Α» των εκκλησιών του Καΐρου ανέβηκε ο ΠΑΟΚ για το 2014-2015, κάνοντας περήφανο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό


Τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία των τελευταίων χρόνων του πέτυχε το αθλητικό παροικιακό σωματείο του Καΐρου, ΠΑΟΚ, καθώς μετά από αλλεπάλληλες νίκες, αναβαθμίστηκε με το σπαθί του στην κορυφαία κατηγορία «Α» του ποδοσφαιρικού (τύπου 5 επί 5) πρωταθλήματος των εκκλησιών του Καΐρου, σκορπώντας περηφάνια σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και φέρνοντας στο νου των παλαιοτέρων τις μεγάλες νίκες του παρελθόντος.

 

«Η επιμονή ανταμείβεται», μάς τονίζουν – και δικαιολογημένα – με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ.

 

Ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου κ. Ανδρέας Ρούσσος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για το γεγονός της μεγάλης αυτής νίκης του ΠΑΟΚ, που το καθιστά πλέον ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά σωματεία στο επίπεδό του σε όλο το Κάιρο.

 

Βεβαίως, για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ο ΠΑΟΚ δούλεψε και κουράστηκε πολύ.

 

Η ομάδα «ανοιχτής ηλικίας» ήταν η ομάδα με την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη νέα του εποχή, πριν από μερικά χρόνια. Η συγκεκριμένη ομάδα, από τότε που ξεκίνησε, αποτελείτο από παίκτες που στην πλειοψηφία τους δεν είναι έλληνες. Αυτή η τακτική συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα επειδή δυστυχώς στη συγκεκριμένη ηλικία (18 έως και 30 ετών) δεν υπάρχουν έλληνες αθλητές που θα μπορούσαν να σχηματίσουν ομάδα.

 

Όπως το ίδιο το σωματείο μάς αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «επί πέντε περίπου χρόνια το ΔΣ του ΠΑΟΚ πέρασε πολλές δύσκολες φάσεις σε ό,τι αφορά τους παίκτες και γενικότερα σε ό,τι αφορά αυτή την ομάδα. Έτσι, πριν απο έναν περίπου χρόνο, λάβαμε ομόφωνα την απόφαση «παγώματος» της».

 

Όμως, τον Οκτώβριο του 2013, δύο από τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς, πρότειναν την επαναφορά της ομάδας και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της.

 

paok maios 01

 

 

 

Μετά από λίγους μήνες εντατικών προσπαθειών, πολύωρων προπονήσεων και ατσάλινης θέλησης, τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ απέδειξαν ότι είχαν δίκιο και ότι, επιμένοντας και αφιερώνοντας πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή, κατάφεραν να ανατρέψουν τα πάντα!!

 

Η ομάδα (Α) του ΠΑΟΚ (ηλικίας 18 – 30 ετών) συμμετείχε στο πρωτάθλημα «Β» κατηγορίας των εκκλησιών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η καθολική εκκλησία Patronage, μαζί με άλλες δέκα δυνατές ομάδες, απο την Ηλιούπολη, το Ζεϊτούν, την Αμπασσία, τη Μαντίνετ Νάσρ, το Ντάχερ και τη Σούμπρα. Με υπεύθυνο ομάδας τον κ. Λεωνίδα Φοντριέ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν συνολικά δέκα αγώνες και κατάφεραν να έρθουν νικητές και στους δέκα αγώνες. Έτσι, κέρδισαν την πρώτη θέση και με διαφορά 11 πόντων από τη δεύτερη ομάδα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ανέβει κατηγορία και στην επόμενη σεζόν 2014-2015 να βρίσκεται στην τιμητική θέση να παίζει στο πρωτάθλημα «Α» των εκκλησιών.

 

Στην τελετή παράδοσης των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου, εκτός του κυπέλλου που απέκτησε η ομάδα, δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έλαβαν τα βραβεία του μεγαλύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος και του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος.

 

 

paok maios 03

 

 

Η ικανοποίηση των μελών του ΔΣ του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των βραβείων, ο υπεύθυνος διοργάνωσης του πρωταθλήματος και μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων Εκκλησιών Αιγύπτου κ. Φάραγκ Αρίφ, εξήρε την άρτια οργάνωση της ομάδας του ΠΑΟΚ, την εντυπωσιακή συμπεριφορά των παικτών, το αθλητικό τους πνεύμα, την ομαδικότητα και την μεταξύ των παικτών και του ΔΣ συνεργασία τους.

 

«Αυτό το Κύπελλο είναι το 5ο κατά σειρά εντός του 2014. Θεωρούμε λοιπόν καθήκον μας να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς όλους τους πάικτες της ομάδας (Α), τους προπονητές Χάλεντ Καμάλ και Ατέια Ράγκαμπ και βεβαίως το δραστήριο μέλος του ΔΣ κ. Λεωνίδα Φοντριέ», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Ρούσσος και το ΔΣ του ΠΑΟΚ.

 

 

paok maios 04

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης