Σε εξαιρετικό κλίμα οι συναντήσεις του Αιγυπτίου Πρέσβη στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομίας και τον Υφυπουργό Εξωτερικών


 

 

 

 

Τον Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη συνάντησε πρόσφατα ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Φαρίντ Μονίμπ, με τούς οποίους συζήτησε διμερή θέματα των δύο κρατών.

 

 

 

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

 

 

 

Στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Φαρίντ Μονίμπ, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θεωρεί την Αίγυπτο παράγοντα κλειδί για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού κόσμου».

 

 

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του πρώτου και, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές, επίπεδο.

 

 

 

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνδέονται ήδη από πολύ παλιά με βαθιούς δεσμούς φιλίας, ενώ η συνεργασία των δύο χωρών καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα τομέων: της οικονομίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας και των μεταφορών, του τουρισμού, των κατασκευών, των υπηρεσιών και της ενέργειας.

 

 

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει ήδη η ελληνική οικονομία, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό σύστημα και ξεκάθαρους, απλοποιημένους κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σε αυτό, το νέο περιβάλλον, υπογράμμισε, επιδιώκεται η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μονίμπ, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό για τη στάση που έχει τηρήσει η Ελλάδα απέναντι στην Αίγυπτο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αναφέρθηκε εκτενώς στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο, η οποία ξεκίνησε το 2013, με στόχο τη δημιουργία ενός μηχανισμού συνεργασίας και εταιρικής σχέσης, που λειτουργεί ως πρότυπο περιφερειακού διαλόγου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας της Αιγύπτου για διεύρυνση των σχέσεών της με τη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε πύλη εισόδου του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη.

 

 

 

 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΕΞ

ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ
 

 

 

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ανάλογο των παραδοσιακά πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε και η εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη με τον Πρέσβη της Αιγύπτου, Φαρίντ Μονίμπ.

 

 

 

 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η συζήτηση των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, επικεντρώθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του κ. Αμανατίδη, ενώ συμφωνήθηκε η ανάγκη περαιτέρω εντατικοποίησης της ήδη υπάρχουσας διμερούς συνεργασίας στο πεδίο της μορφωτικής-πολιτιστικής διπλωματίας, σημειώνοντας ότι η απτή πρόοδος στον εν λόγω τομέα διευκολύνει την πρόοδο και στα κατεξοχήν πολιτικά θέματα.

 

 

 

 

Τέλος, ο Έλληνας Υφυπουργός επισήμανε στο συνομιλητή του το ζωηρό ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας και τις Ελληνικές Κοινότητες της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Φεβρουαρίου 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης