Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Υπουργοί της Κυβέρνησης


 

 

 

 

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

 

Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επέδωσε στον Πρωθυπουργό τον νεοεκδοθέντα τόμο  που αφορά στην εκ βάθρων αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου και ο οποίος  παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών  στο Σαρόγλειο Μέγαρο των Αθηνών καθώς και ένα ξυλόγλυπτο αφρικανικής τέχνης.

 

 

 

 

Προηγουμένως, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης είχε συνάντηση στο Υπουργείο των Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις Ελληνικές Κοινότητες της Αφρικής. 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κουΐκ ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι σταδιακά θα επισκεφθεί όλη την Ομογένεια της Αφρικής, ξεκινώντας λίαν συντόμως από την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και μετέπειτα στο Κάϊρο.

 

 

 

 

 

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

 

 

 

 

 

Όπως γράφει η ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

 

 

 

«Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο είχε σήμερα στο Γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ.

 

 

 

 

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα και αφορούσε κυρίως το σχεδιασμό της περιοδείας του Υφυπουργού που θα γίνει σε χώρες της Αφρικής, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελληνικές κοινότητες, όπως είναι η Λ.Δ. Κονγκό, η Αιθιοπία, η Μποτσουάνα κλπ.

 

 

 

 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού, το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, ενώ επίσκεψη στη Νότιο Αφρική (Γιοχάνεσμπουργκ, Πραιτόρια, Κέιπ Τάουν), θα προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2017″.

 

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

 

 

 

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, τον Υφυπουργό των Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αμανατίδη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  και άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Στις δηλώσεις τους ο Υπουργός Παιδείας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξήραν το έργο του Πατριαρχείου, του οποίου η αποστολή στην Αφρική έχει ειδικό βάρος και χαρακτήρα και εξέφρασαν τη βούλησή τους για την επίλυση των προβλημάτων, για τη διευκόλυνση και για τη συμβολή  στο συγκλονιστικό έργο του Πατριαρχείου.

 

 

Ο ΥΦΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον κ. Γαβρόγλου για την πραγματοποίηση της συνάντησης και την ευαισθησία του για τα προβλήματα των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων μας και εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ, υπό τον κ. Κοτζιά, στο ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στην αφρικανική ήπειρο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρο.

 

 

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ιεραποστολική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλει το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο ανά την Αφρικανική ήπειρο καθώς και για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά των Ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων που λειτουργεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική επικράτεια. 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από όλες τις συναντήσεις:

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

15310303_10154521932267819_25411430_n

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Υπουργοί της Κυβέρνησης”

  1. george dimas says:

    Θερμα συγχαρητηρια στον αεικινητο Πατριαρχη μας – Ετη πολλα Υγεια – Δυναμη και καλη συνεχεια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης