«Όταν συναντώ τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι, είναι σα να συναντώ τον αδελφό μου» δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης


 

 

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η τριμερής συνάντηση κορυφής του Καΐρου, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην περιοχή, ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αιγύπτιου ομολόγου του, που διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

 

 

 

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ότι «προετοιμάζουμε την τριμερή συνάντηση του Καΐρου, μεταξύ 11 και 12 Οκτωβρίου».

 

 

 

 

«Επιθυμώ για μία ακόμη φορά να τονίσω ότι απολαμβάνουμε πολύ εξαιρετικές και ισχυρές σχέσεις και αισθάνομαι ότι κάθε φορά που συναντώμαι με τον Πρόεδρο Σίσι είναι ως να συναντώμαι με έναν αδελφό μου», είπε.

 

 

 

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση των δύο Προέδρων αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Αναστασιάδη και Σίσι.

 

 

 

 

Είπε επίσης ότι τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν πέντε:

 

 

 

 

«Η επερχόμενη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.

 

 

Συζητήθηκαν σε έκταση οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Αίγυπτο και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη του ευαρέσκεια για το ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στις σχέσεις της Καΐρου – Βρυξελλών, ως μία χώρα που αντιλαμβάνεται απόλυτα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τα συμφέροντα των χωρών της», σημείωσε.

 

 

Συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αλ Σίσι για το ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, καθώς και οι διμερείς σχέσεις με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά και στην πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε στη Λευκωσία ανάμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς Ενέργειας, η οποία – σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη – «αποτελεί την απαρχή μιας πιο θεσμοθετημένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

 

 

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως συζητήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

 

 

«Υπάρχουν κοινές ανησυχίες και έγνοιες και είναι μέσα από κοινές δράσεις που θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες”, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης