Φ. Φωτίου, κατά τη θερμή υποδοχή της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου: «Η Κύπρος είναι στο πλευρό της αιγυπτιώτικης νεολαίας»


 

 

 

Το αμέριστο ενδιαφέρον για την αιγυπτιώτικη νεολαία και τη στήριξη εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης εξέφρασε ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, παρουσία του νέου Πρέσβη κ. Όμηρου Μαυρομάτη.

 

 

Ο κ. Φωτίου που έφτασε χθες την Χώρα του Νείλου, για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων που ξεκινά σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ με την παρουσία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που του επεφύλαξε ο Πρόεδρος του ιστορικού αιγυπτιώτικου σωματείου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, αναφορικά με τις δραστηριότητες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

Ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας πρότεινε λύσεις στα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας και προπάντων επιβεβαίωσε την συμπαράστασή του και τη στήριξή του προς τα νέα παιδιά, που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον της παροικίας, εκφράζοντας άλλη μία φορά το ενδιαφέρον του για τους τελειόφοιτους μαθητές της Αμπετείου Σχολής και της εκδρομής τους που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν στην Κύπρο, με την καθοριστική στήριξη τόσο της κυπριακής κυβέρνησης όσο και φορέων της Κύπρου, γινόμενοι εκείνοι οι πιο καλοί μικροί «πρεσβευτές» στην Αίγυπτο.

 

 

Παράλληλα, και παρουσία και του Συμβούλου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Ανδρέα Καζαντέ, αλλά και όλων των Μελών του ΔΣ της Αδελφότητας, του Αντιπροέδρου κ. Παντελή Χαραλάμπους, του Γραμματέα κ. Αλέξανδρου Καζαμία, του Ταμία κ. Χρήστου Αργυρίου και των μελών κ.κ. Άννας Λοΐζου, Στέφανου Αργυρίου και Μιχάλη Κουκκίδη, ευχαρίστησε θερμά τον Κύπριο Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου «για το πραγματικό ενδιαφέρον που πάντοτε επιφυλάσσει για τους Αποδήμους Κυπρίους της Αιγύπτου και σε κάθε του επίσκεψη στην Αίγυπτο επιδιώκει να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής της Κυπριακής Αδελφότητας».

 

 

Παράλληλα, με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει και το νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρο Μαυρομάτη, που πριν από λίγες ημέρες επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Τέλος, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Κυπρίου Επιτρόπου και κατά την επόμενη νέα χρονιά, μεταφέροντας τις ευχές τους για τις επερχόμενες Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

Ο Κ. Φωτίου βρίσκεται ήδη από σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις, μεταξύ αυτών και με την Αιγυπτία ομόλογό του Υπουργό Διαποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και θα επιστρέψει στη Λευκωσία μεθαύριο Δευτέρα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης