Ικανοποίηση της Αιγύπτου για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σ. Σούκρι στον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ (FOTO,VIDEO)


 

 

 

 

Οι κοινές προσπάθειες Ελλάδας και Αιγύπτου, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και των προσφυγικών ροών, καθώς και η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής με την Αφρικανική Ένωση, στις 21 και Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, με το ίδιο θέμα, υπήρξε ένα από τα κύρια ζητήματα που συζήτησαν σήμερα στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από τον οποίο έγινε θερμά δεκτός.

 

 

«Η συνάντησή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό και φιλικό κλίμα», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κουΐκ, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

 

 

 

 

 

 

 

 

«Με τον κ. Σούκρι, μιλήσαμε για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Ιανουαρίου, όπου τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Αφρικής, που βεβαίως αυτό σημαίνει ότι βοηθάμε να σταματήσουνε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, και συζητήσαμε και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σημαντικά για τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουνε οι δύο χώρες. Δύο χώρες, που συμβάλλουν μαζί με την Κύπρο, στην ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, με τη μεγάλη αυτή δύναμη της Αιγύπτου, που παίζει έναν πολύ σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο».

 

 

Επίσης, ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο άλλο ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα του «ΝΟΣΤΟΣ», την τρίτη φάση του οποίου, που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, συναποφασίσανε προχθές στο Κάιρο, με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ και τον Κύπριο Επίτροπο για τους Αποδήμους Φώτη Φωτίου.

 

 

«Ενημέρωσα τον κ. Σούκρι για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που τόσο ενδιαφέρει την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα, που μαζί με τη Ναμπίλα Μάκραμ και τον Φώτη Φωτίου της Κύπρου, στη τρίτη του φάση θα το διεξάγουμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, με κύριο θέμα, το πόσο μπορούν  να προσφέρουν οι ομογενείς μας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας και το τί μπορούν να κάνουνε και για τις τρεις πατρίδες τους, στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ.

 

 

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FYROM

 

 

 

Εξάλλου, την ικανοποίηση της χώρας του, για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών κ. Σάμεχ Σούκρι, κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

«Ο κ. Σούκρι ήταν πολύ ευχαριστημένος με την είδηση που του μετέφερα – και την ήξερε βεβαίως – ότι χθες το βράδυ, η Βουλή της FYROM αποφάσισε με 81 ψήφους, να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε με δηλώσεις του προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουΐκ.

 

 

Για να προσθέσει ότι «το γεγονός αυτό, σημαίνει ότι από τη δική τους την πλευρά, της FYROM, με πολύ θάρρος και αποφασιστικά βήματα, έλυσαν ένα ζήτημα 27 ετών, που εκκρεμούσε. Και τώρα, βεβαίως, ήρθε η σειρά της Ελλάδας. Αλλά, τον διαβεβαίωσα ότι σε κάθε περίπτωση, η Βουλή της Ελλάδας, με πλειοψηφία που θα την έχει, με 151 ψήφους – ίσως και παραπάνω – θα περάσει και αυτή τη συμφωνία».

 

 

Και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατέληξε:

 

 

«Άρα, κλείνουμε ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο θα συμβάλλει στην πρόοδο της περιοχής μας των Βαλκανίων. Και βεβαίως, και στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, και από κει και πέρα, τη βοήθεια που θα έχει και από την Ελλάδα, για να γίνει στον πιο σύντομο χρόνο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

Κατά τη συνάντηση, τον Υφυπουργό Εξωτερικών συνόδευε ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχάλης Χρήστος Διάμεσης και ο Δ/ντής του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα, Κώστας Μεϊμάρης.

 

 

Ο κ. Τέρενς Κουΐκ ολοκληρώνει σήμερα το τριήμερο ταξίδι του στην Αίγυπτο και επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης