Συνάντηση του Κυπρίου ευρωβουλευτή Τ. Χατζηγεωργίου με τον Αιγύπτιο Πρέσβη στο Βέλγιο, ενόψει επικείμενης επίσκεψης αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κάιρο


 

 

 

Συνάντηση είχε στις 28 Ιανουαρίου ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στις Βρυξέλλες κ. Ehab Fawzy, ενόψει της επίσκεψης του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ την ερχόμενη βδομάδα στην Αίγυπτο, ως μέλος επίσημης αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα.

 

 

 

 

Στη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις για τη σημερινή κατάσταση στην Αίγυπτο ειδικά μετά τις εκλογές τον περασμένο Δεκέμβρη και την εκλογή νέου Κοινοβουλίου. Ο Πρέσβης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που διεξάγονται για εγκαθίδρυση μιας νέας κουλτούρας στην άσκηση πολιτικής στη χώρα. Στάθηκε στο θετικό ότι στο νέο κοινοβούλιο υπάρχει σημαντική παρουσία από διάφορες κοινωνικές ομάδες, υπογραμμίζοντας την εκλογή 80 γυναικών και 36 Χριστιανών, αποτέλεσμα των προσπαθειών να ανοίξει η πολιτική σκηνή σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

 

 

 

 

Σημαντικό μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την κατάσταση στη Συρία, το Ιράκ και την νοτιανατολική Τουρκία. Ο ρόλος της Αιγύπτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην περιοχή ιδιαίτερα φέτος με την εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ειδική αναφορά έγινε και για το Κυπριακό, όπου εκφράστηκε η στήριξη της Αιγύπτου στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

 

 

 

 

Οι κκ. Χατζηγεωργίου και  Fawzy αποφάσισαν όπως πραγματοποιήσουν εκ νέου συνάντηση μετά την επιστροφή του κ. Χατζηγεωργίου από την Αίγυπτο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης