Στη Χάγη ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης, για την Διαδικασία της Άκαμπα, όπου θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄


 

 

 

Στη Χάγη της Ολλανδίας μετέβη στις 4 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στην υπουργικού επιπέδου συνάντηση της Διαδικασίας της Άκαμπα, που έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.`

 

 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών και η συνάντηση διοργανώνεται από κοινού από την Ολλανδία και την Ιορδανία. Οι εργασίες της συνάντησης ξεκίνησαν στις 4 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου.

 

 

Στη συνάντηση παρευρίσκονται και μετέχουν, μεταξύ άλλων υψηλών προσωπικοτήτων, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β΄, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, Υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και των ΗΠΑ.

 

 

Κύριο θέμα των εργασιών της συνάντησης είναι η συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών δράσεων που αναλαμβάνονται κατά της τρομοκρατίας. Εντός αυτού του πλαισίου, θα αξιολογηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του φαινομένου.

 

 

Το Κυπριακό ΥΠΕΞ ενημερώνει μέσα από δελτίο τύπου ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Χάγη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, με τον οποίο θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιορδανίας, την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας.

 

 

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης