Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Π. Μίχαλου με εκπροσώπους επενδυτικών φορέων του Κουβέιτ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου Ε.Ε.-Αραβικού Συνδέσμου


O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης– Αραβικού Συνδέσμου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority), Bader Mohammed Al Sa’ad, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κρατικού Οργανισμού Προώθησης Άμεσων Επενδύσεων του Κουβέιτ, Σεΐχη Dr. Meshaal Jaber Al- Ahmad Al-Sabah.

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, ο Πρόεδρος Διεθνών Δραστηριοτήτων του ΣΕΒ, Αθανάσιος Λαβίδας, καθώς και ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κουβέιτ, Θεόδωρος Θεοδώρου. Επίσης, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν την τρέχουσα φάση του προγράμματος αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.

 

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής και του επιχειρηματικού συνεδρίου που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο Κουβέιτ (26-27.01.2014), εξετάσθηκαν ενδελεχώς οι τομείς επενδυτικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κουβέιτ. Επιβεβαιώθηκε το αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά του Κουβέιτ για σύναψη συμφωνιών επενδυτικού περιεχομένου, είτε στην Ελλάδα, είτε με ελληνικές εταιρείες για την ευρύτερη γεωγραφική ζώνη της χώρας μας.

 

Συμφωνήθηκε, τέλος, να πραγματοποιηθεί άμεσα, αντί του Οκτωβρίου 2014, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, η επίσκεψη του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου του Κουβέιτ στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση στοχευμένων συναντήσεων με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την εξέταση σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης