Συνάντηση Γενικού Γραμματέα ΔΟΣ Παναγιώτη Μίχαλου με Υπουργό Επενδύσεων του Χαρτούμ, Abdallah Ηamad


Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος συναντήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Επενδύσεων της Πολιτείας του Χαρτούμ, κ. Abdallah Ηamad.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Σουδάν στην Αθήνα, κ. Abdelmoniem Ahmed Alamin Alhussien και ο Γενικός Διευθυντής του GIAD Industrial Group.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Hamad, υπάρχουν σημαντικοί τομείς, στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στην πολιτεία του Χαρτούμ, όπως και γενικά στο Σουδάν, κάνοντας ειδική αναφορά στην εμπορία φαρμάκων, την εξορυκτική δραστηριότητα μεταλλευμάτων και πετρελαίου, τις γεωργικές καλλιέργειες, την εμπορία ηλεκτρικών συσκευών, την αποξήρανση, τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές, τις κατασκευές, την εμπορία οικοδομικών υλικών, την επεξεργασία αποβλήτων και απορριμμάτων, τα πορθμεία καθώς και την αεροπορική σύνδεση του Σουδάν με την Ευρώπη, μέσω ελληνικού αερομεταφορέα. Ο κ. Hamad επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση της Σουδανικής πλευράς για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής, με επικεφαλής τον κ. Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ εντός του 2014.

 

Ο κ. Μίχαλος, με τη σειρά του, χαιρέτισε τις προοπτικές που διανοίγονται για την εξέλιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, μέσω της επιχειρηματικής αποστολής. Τόνισε, ωστόσο, ότι κρίσιμο στοιχείο για την όλη σκοπιμότητα και τελική επιτυχία της αποτελεί η προσεκτική και σοβαρή προετοιμασία, καθώς και ο απαραίτητος χρόνος. Ως εκ τούτου, τοποθέτησε την πραγματοποίησή της εντός του πρώτου τριμήνου του 2015.

 

Αφού περιέγραψε τα συγκεκριμένα βήματα για την επιτυχή οργάνωση μιας επιχειρηματικής αποστολής και υπογράμμισε την ουσιαστική συνεισφορά που θα είχε προς το σκοπό αυτό η σύσταση Ελληνο-Σουδανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ο κ. Μίχαλος ζήτησε από τον συνομιλητή του να εντοπίσει συγκεκριμένα projects, στα οποία θα μπορούσε να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των ελλήνων επιχειρηματιών. Ο κ. Hamad υποσχέθηκε να επανέλθει με σχετικές προτάσεις.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης