Θερμά δεκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος


 

 

 

 

Από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, M. Μπόλαρη, έγινε θερμά δεκτός στις 11 Δεκεμβρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, Μητροπολίτη Γουινέας, κ. Γεώργιο.

 

 

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες καλύτερου συντονισμού και διασύνδεσης των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ελλαδικών και κυπριακών, συμπεριλαμβανομένων των στην Αφρική υφιστάμενων και ζήτησε την συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κοινή αυτήν πρόκληση, για Εκκλησία και Πολιτεία, ο οποίος ανταποκρίθηκε.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για την ιεραποστολική δραστηριότητα του Πατριαρχείου στην Αφρική, τονίζοντας την προτεραιότητα που αποδίδει στο στόχο λειτουργίας νέων σχολείων, κέντρων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, καθώς και κέντρων υγείας στις χώρες της Αφρικής.

 

 

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρουσίασε, επίσης, τις πρωτοβουλίες του για την ανακαίνιση Ιερών Ναών στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, καθώς και τη λειτουργία πολιτιστικού κέντρου στην Αλεξάνδρεια, το οποίο θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθοδοξία.

 

 

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης