Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής με τους Πρέσβεις οκτώ αραβικών κρατών που εδρεύουν στην Λευκωσία


 

 

 

 

Συνάντηση με τους Πρέσβεις οκτώ αραβικών κρατών (Παλαιστίνης, Κουβέιτ, Λιβάνου, Κατάρ, Αιγύπτου, Ομάν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Λιβύης), που εδρεύουν στη Λευκωσία, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με τους οποίους συζήτησε κυρίως το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό, καθώς και την κατάσταση στην περιοχή.

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο Γιαννάκης Ομήρου εξήρε τις μακρόχρονες φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αραβικού έθνους, που βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες. Εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη διαχρονική στήριξη των αραβικών κρατών στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε εξάλλου τη σταθερή θέση του Σώματος σε ό,τι αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα, για ειρηνική λύση του προβλήματος μέσω διαλόγου στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στα πλαίσια αυτά, τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να προνοεί την ύπαρξη δύο κρατών που να διαβιούν σε συνθήκες ασφάλειας και αμοιβαίας αναγνώρισης. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι το παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο και βιώσιμο. Ο κ. Ομήρου υπενθύμισε επίσης τα σχετικά με το μεσανατολικό πρόβλημα ψηφίσματα, που έχει υιοθετήσει κατά καιρούς η Βουλή των Αντιπροσώπων, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Σώματος προς αυτά, όπως και στο διεθνές δίκαιο επί του προκειμένου.

 

 

 

Μιλώντας εκ μέρους του Συμβουλίου των Πρέσβεων Αραβικών Κρατών στην Κύπρο, ως Πρύτανης του Συμβουλίου και ευχαριστώντας τον κ. Ομήρου για τη συνάντηση και τις θέσεις που εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, δρ Walid Hasan, υπογράμμισε την ιστορικότητα και το βάθος των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και αραβικού κόσμου και επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη των αραβικών κρατών προς το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης