Μήνυμα Αναστασιάδη μετέφερε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Ελ Σίσι, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης


 

 

 

 

Μήνυμα του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στον Αιγύπτιο ομόλογο του, Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, μετέφερε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο.

 

 

 

 

Σύμφωνα με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται αναφορά στην πρακτική υλοποίηση έργων συνεργασίας των δύο χωρών. Ο κ. Κασουλίδης, ενημέρωσε ακόμη για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ως προς τις άριστες σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών, σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, οι κύριοι Σίσι και Κασουλίδης συζήτησαν θέματα ασφάλειας, ενέργειας και επενδύσεων, όπως και την πορεία υλοποίησης συνεργασιών στη βάση των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

 

 

 

Ο κ. Κασουλίδης είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Σερίφ Ισμαήλ και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

 

 

 

 

Με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, ο κ. Κασουλίδης προέβη σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συζήτησαν την προοπτική της ολοκλήρωσης συμφωνιών και προγραμμάτων συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών, της υγείας και της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην αξιοποίηση των αποθεμάτων του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

 

 

 

 

Κατά τις πολιτικές διαβουλεύσεις, ο κ. Κασουλίδης αντήλλαξε απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις περιφερειακές εξελίξεις, ειδικότερα ως προς την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, την κρίση στη Λιβύη, στη Συρία, στην Υεμένη και τη γενικότερη εικόνα αποσταθεροποίησης που υπάρχει στην περιοχή, με τις απόψεις των δύο κυβερνήσεων να παρουσιάζουν σύγκλιση.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης