Από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι έγινε θερμά δεκτός ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στις 14 Νοεμβρίου στο Κάιρο.

 

 

 

 

ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ

 

 

 

 

Στην «εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Έλληνας Επίτροπος, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει η Αίγυπτος για τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ. ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, μιλώντας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σάμεχ Σούκρι, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το θέμα της μετανάστευσης απαιτεί μία σφαιρική προσέγγιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

 

 

 

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η Αίγυπτος στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των ευρω-αραβικών σχέσεων, παίζοντας έναν καθοριστικό ρόλο για την σταθερότητα στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Αναφερόμενος στη δυνατότητα συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου σε θέματα μετανάστευσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να συζητήσουμε και να καθορίσουμε τους πιο κατάλληλους τρόπους για να αποτρέψουμε όσους με παράνομο τρόπο προσπαθούν να μεταναστεύσουν.

 

 

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΛ ΑΧΡΑΜ»

 

 

 

 

 

avramopoulos-al-ahram

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Αίγυπτο στον αγώνα της κατά της παράνομης μετανάστευσης, που μάλιστα η χώρα αντιμετωπίζει από πολλές γειτονικές κοντινές χώρες, όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Σουδάν, το Ν. Σουδάν, μην παραλείποντας να αναφέρει και το κύμα των Σύρων προσφύγων, τονίζοντας τον πολύ σημαντικό περιφερειακό ρόλο που παίζει η Αίγυπτος στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα 3.600 θανάτους στα νερά της Μεσογείου μόνον φέτος και είναι ένα φαινόμενο που μάς επηρεάζει όλους.

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Κοινοτικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν στη διερμηνεία της συζήτησης κορυφής μεταξύ του Αιγυπτίου ηγέτη Αλ Σίσι και του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε στη διερμηνεία των μεγάλων συναντήσεων και τιμά με την καθοριστική προσφορά του σε αυτόν τον τομέα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν στο Κάιρο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-8

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-5

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-6

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-3

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-1

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-7

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-2

 

 

 

 

 

avramopoulos-cairo-14-11-2016-4

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης