Νέα σελίδα στην τουριστική συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου, με τη συνάντηση των αρμοδίων Υπουργών των δύο χωρών στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

Μία νέα ιδιαίτερα σημαντική σελίδα τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου άνοιξε σήμερα στο Κάιρο, με τη συνάντηση που είχε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος με την Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κα Ράνια Αλ Μάσατ, που τού επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

 

 

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν καταρχήν στην τεράστια σημασία που λαμβάνει ο νευραλγικός αυτός τομέας για την οικονομία και για τα δύο κράτη, καθώς και για το γεγονός ότι πρόκειται για δύο παραδοσιακούς προορισμούς, όντας και οι δύο χώρες πρωτοπόρες στον τουρισμό.

 

 

Αλλά, ακόμη περισσότερο, έβαλαν τα θεμέλια στη μελέτη και το ξεκίνημα κοινών τουριστικών προγραμμάτων και πακέτων που μπορούν να φέρουν ακόμη πιο κοντά τις δύο χώρες, μέσα από τον τουρισμό.

 

 

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίος τόνισε ότι εκτός από το θέμα αυτό, κατά τη συζήτησή του με την ομόλογό του Αιγυπτία Υπουργό Τουρισμού, έθεσαν επί τάπητος και το ζήτημα της πραγματοποίησης κρουαζιέρων μεταξύ των δύο κρατών αλλά και της μεταξύ τους αεροπορικής σύνδεσης, θέματα που όπως είπε προχωράνε και βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο.

 

 

Ενδεικτικό της πολύ θερμής υποδοχής που επεφύλαξε Υπουργός Τουρισμού κα Ράνια Αλ Μάσατ στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, είναι η δήλωση που η ίδια έκανε στο ΚΥΠΕ, τονίζοντας ότι «οι δύο χώρες μας μοιράζονται μία μεγάλη ιστορία. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι οι χώρες μας μοιράζονται ένα πολύ σημαντικό μέλλον».

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού της Χώρας του Νείλου κα Αλ Μάσατ επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνουν πάντοτε στις συναντήσεις τους κορυφής, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας και η ίδια την τεράστια σημασία που λαμβάνει ο τουρισμός τόσο για την Αίγυπτο όσο και για την Κύπρο.

 

 

Τέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του κ. Περδίου στο Κάιρο, εκφράζοντας την ευχή να προχωρήσουν τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα από τις δύο αντιπροσωπείες, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και λαών.

 

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Περδίος εστίασε στο γεγονός του έργου που έχει μέχρι τώρα επιδείξει η Αιγυπτία ομόλογός του, αποσπώντας πολλά διεθνή βραβεία και έχοντας καταξιωθεί στον τομέα του τουρισμού παγκοσμίως, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό τις καλές της υπηρεσίες στο λαό της Αιγύπτου.

 

 

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσημη αυτή συνάντηση, ακριβώς για το λόγο της δυνατότητας που έχουν οι δύο χώρες να μοιραστούν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει.

 

 

Και ειδικότερα, ο κ. Περδίος τόνισε ότι ο σκοπός της σημερινής του συνάντησης, επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπείας, με την Αιγυπτία Υπουργό Τουρισμού, έχει να κάνει κυρίως με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων και ακόμη περισσότερο με τις θεματικές διαδρομές που αυτά μπορούν να ακολουθήσουν.

 

 

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος, μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί στον τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σε κοινά προγράμματα και προωθώντας τις χώρες μας από κοινού για το καλό και των δύο λαών», κατέληξε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

 

 

Συμβολικά της όλης συνάντησης και της σελίδας συνεργασίας που ξεκινάει σήμερα στον τουρισμό για τις δύο χώρες ήταν και τα δύο αναμνηστικά δώρα που αντήλλαξαν μεταξύ τους η Αιγυπτία Υπουργός Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου.

 

 

Έτσι, η κα Ράνια Αλ Μάσατ προσέφερε στον κ. Περδίο ένα αντίγραφο αιγυπτιακού έργου τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού προσέφερε στην Αιγυπτία ομόλογό του ένα αντίγραφο του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας, τονίζοντας τις πανάρχαιες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

 

 

Κατά τη συνάντηση αυτή με την Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κα Ράνια Αλ Μάσατ, τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο συνόδευαν ο Γενικός Δ/ντής του Υφυπουργείου κ. Θεοφάνης Τρύφωνος, ο Δ/ντής Τουρισμού κ. Μιχάλης Μεταξάς, ο ανώτατος λειτουργός σε θέματα τουρισμού κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, ο Περιφερειακός Δ/ντής για τη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου κ. Χρηστάκης Δημητρίου και ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Ανδρέας Καζαντές.    

 

 

 

 

 

One response to “Νέα σελίδα στην τουριστική συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου, με τη συνάντηση των αρμοδίων Υπουργών των δύο χωρών στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)”

  1. Ευάγγελος Πεζάς says:

    Οι γυναίκες παντού στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πρόοδος. Μπράβο στον Πρόεδρο Αλ Σίσυ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης