Για την τριμερή των Προέδρων των Κοινοβουλίων Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος, τον Φεβρουάριο στη Λευκωσία, συζήτησαν Συλλούρης και Άλι Αμπντ Άαλ


 

 

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε σήμερα στο Κάιρο ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Δρ Άλι Άμπντ Άαλ, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο με αφορμή τα τεράστιας σημασίας για την Αίγυπτο διπλά εγκαίνια του μεγαλύτερου κοπτικού ναού και του μεγαλύτερου μουσουλμανικού τεμένους, που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης ευχαρίστησε θερμά τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την τιμητική – όπως τη χαρακτήρισε – πρόσκληση για το μεγάλο αυτό γεγονός για τη Χώρα του Νείλου.

 

Παράλληλα, όμως, δόθηκε στους επικεφαλής των δύο Κοινοβουλίων η δυνατότητα να κάνουν μία ανασκόπηση των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου.

 

Ιδιαίτερο βάρος μάλιστα δόθηκε στον προγραμματισμό και στα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει για τους λαούς Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, η επικείμενη πρώτη τριμερής συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων, στα μέσα του ερχόμενου μήνα, στην Λευκωσία.

 

Να σημειωθεί ότι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής συνόδευε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης καθώς και ο Γενικός Δ/ντής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

 

Ενώ, από αιγυπτιακής πλευράς, ήταν εξίσου ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία υψηλών στελεχών του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Γενικός Δ/ντής της Αιγυπτιακής Βουλής.  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης