Την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, υποδεχόμενος τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς την ελληνική κυβέρνηση και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και με τη νέα του ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, υποδεχόμενος στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Τέρενς Κουΐκ.

 

 

Πριν συνεχίσουμε το ρεπορτάζ, δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

«Υπουργέ μου, σας ευχαριστώ εσάς προσωπικά», είπε μιλώντας προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας τις ευχαριστίες του και «προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που τώρα – και με την ιδιότητα του Υπουργού των Εξωτερικών – στέκεται πάντα κοντά μας, σε αυτό το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, που δεν έχει σκοπό τίποτε άλλο, παρά να εκπέμπει φως σε όλες τις εκκλησίες, σε όλους τους λαούς. Ένα φως, μία αγάπη ειρήνης, καταλλαγής. Με τη Μητέρα Ελλάδα, να είναι πάντα στο πλευρό μας».

 

 

Τις ευχαριστίες όμως προς το σεπτό πρόσωπο του Δεύτερου τη τάξει της Ορθοδοξίας απηύθυνε με τη σειρά του και ο κ. Κουΐκ, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση «για το μεγάλο αυτό σπίτι της Ορθοδοξίας που έχει «απλώσει» ο Πατριάρχης Θεόδωρος σε ολόκληρη την Αφρική». Σε μία Αφρική, όπου στον Ελληνισμό της Υποσαχάριας ηπείρου, για πρώτη φορά πολιτική εκπροσώπηση υπήρξε μετά από 46 ολόκληρα χρόνια, όπως τόνισε ο κ. Κουΐκ, μιλώντας για το έργο της Αλεξανδρινής εκκλησίας, που δεν έχει να κάνει μόνο με το κτίσιμο των ναών αλλά και των σχολείων, τα οποία ο Πατριάρχης Θεόδωρος τα υπολόγισε σε τρεις χιλιάδες!

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός των Εξωτερικών, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη – ο οποίος μάλιστα ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις πριν από τρεις εβδομάδες – συζήτησε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, θέματα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Κουΐκ μετέφερε προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και με την ιδιότητά του πλέον ως Υπουργού των Εξωτερικών».

 

 

Τέλος, αποχαιρετώντας τον Υφυπουργό Εξωτερικών, τον οποίο ευχαρίστησε για την επίσκεψη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένα νέο ιεραποστολικό ταξίδι στη Δυτική Αφρική, τη Γκάνα, την Ακτή Ελεφαντόδοντου και τη Σιέρα Λεόνε, για να πει στους λαούς που θα συναντήσει – όπως τόνισε – ότι «η Ελλάδα μας τούς αγαπάει και το πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας φροντίζει για όλους αυτούς».     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης