Χρήστος Καβαλής: «Δε φεύγω από Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αν δεν διώξω το «κατιναριό»…»


«Δεν φεύγω από Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αν δεν διώξω το «κατιναριό»…» ξεκαθάρισε ο κ. Χρήστος Καβαλής, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το βράδυ, στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, στην πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση στην ιστορία των Διαχειριστικών Επιτροπών της ΕΚΚ που πραγματοποιήθηκε παρουσία κοινού, ξυφουλκώντας ανοιχτά και προκαλώντας όσους θα επιθυμούσαν να καταθέσουν στοιχεία που να κατηγορούν μέλη της, να το πράξουν…

 

 

 

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση αυτή απουσίασαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς (ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους) και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Αντώνης Διαμαντίδης (αποχώρησε λίγο πριν τη συνεδρίαση για οικογενειακούς λόγους) και Πάρις Οικονόμου.

 

 

 

sygkentrosi ilioupolis 03

 

 

 

 

Και μπορεί η εικόνα της συνεδρίασης να διέφερε αρκετά από την Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΕΚΚ, στην οδό Εμάντ Ελ Ντίν, εκεί όπου κτυπά ο παλμός των αποφάσεων για την παροικία τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ήταν πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά, τα Μέλη της παροικίας μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μία ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοτικής Επιτροπής, για να πάρουν γνώση του πώς διεξάγονται αυτές οι συνεδριάσεις των Διαχειριστικών Επιτροπών της ΕΚΚ, από τις οποίες δεν λείπουν και οι καλές αλλά και οι πιεσμένες στιγμές, όπου οι Κοινοτικοί Επίτροποι λαμβάνουν κρίσιμες και κάποτε-κάποτε δύσκολες αποφάσεις. Και εκεί φαίνεται και η λεπτή θέση που καλούνται να λάβουν τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, που αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον της παροικίας, μέσα από τη σύμπνοια και τη συνεργασία, αλλά και μερικές φορές χωρίς να μπορούν να αποφύγουν επισημάνσεις δηκτικές για Μέλη της παροικίας. Εξ ου και η παραπάνω δήλωση του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή, ο οποίος για πρώτη φορά επίσημα ανακοίνωσε ότι – έχοντας ήδη συμπληρώσει 15 χρόνια στον προεδρικό θώκο της ΕΚΚ  – θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην παροικία, χωρίς ποτέ να φείδεται κόπων, και δεν θα την εγκαταλείψει, τουλάχιστον μέχρι να εκλείψουν όσοι διασπείρουν λασπολογίες, «το κατιναριό», όπως το χαρακτήρισε.

 

 

 

sygkentrosi ilioupolis 01

 

 

Από την πλευρά της, η Επόπτρια Γραφείων κα Στέλλα Κυριάζη μίλησε ανοικτά εναντίον δύο Μελών της ΕΚΚ, του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Στέφανου Αργυρίου και του Μέλους της ΕΚΚ κ. Νικόλα Βαδή, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της για το γεγονός ότι σύμφωνα όσα δήλωσε εκείνη, οι εν λόγω δύο συμπάροικοι διέδιδαν ψεύδη σχετικά με δήθεν δωροδοκίες εκ μέρους του συζύγου της κ. Κυριάκου Κυριάζη προς την ΕΚΚ ή Μέλη της Επιτροπής, για να εξασφαλίσει την ενοικίαση της πρώην Αστυκλινικής του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου για τη δημιουργία Ακτινολογικού Κέντρου.

 

 

 

sygkentrosi ilioupolis 02

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Καβαλής προκάλεσε ανοικτά όσους πιθανόν έχουν στοιχεία για μία τέτοια πράξη, να τα παρουσιάσουν, χωρίς όμως να υπάρξει κανείς που να πάρει τον λόγο. «Πού είναι όσοι διασπείρουν τέτοιες ειδήσεις;», έλεγε και ο ίδιος και παρόντα μέλη της παροικίας, χωρίς τελικά να υπάρξει ούτε μία φωνή από την παροικία που να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του κ. Καβαλή.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πρόεδρος της ΕΚΚ έκανε μία πολύ αναλυτική αναφορά στα οικονομικά της Κοινότητας, τονίζοντας ότι τα ετήσια πάγια έξοδά της φτάνουν περίπου τα έξι εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες και παρόλα αυτά, το απαιτούμενο αυτό ποσό δεν εξασφαλίζεται από τα «έτοιμα» αποθέματα της ΕΚΚ αλλά από τη δράση της ΕΚΚ και το έργο της καθώς και την αξιοποίηση είτε της ακίνητης περιουσίας της είτε με την καλύτερη οργάνωση των διαφόρων τμημάτων της, με πρώτο και σημαντικότερο το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, για το σπουδαίο οικονομικό αποτέλεσμα του οποίου χειροκρότησε – πρώτος ο ίδιος και αμέσως όλοι οι παρεβρισκόμενοι – τον Ταμία της ΕΚΚ και Προϊστάμενο της αρμόδιας Εφορείας κ. Αντώνη Ιορδανίδη.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της 90λεπτης συζήτησης, έγινε πολύς λόγος και για τα δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις όλων ανεξαιρέτως των (44 σήμερα) Ελλήνων υπαλλήλων (για τους οποίους η ΕΚΚ δαπανά 1.480.000 Λ. Αιγ. ετησίως), τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διακρίσεις για κανέναν και από κανέναν έναντι του νόμου και όσων ορίζει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

 

Ειδικότερα για το θέμα του Επιστημονικού Δ/ντή του Ελληνικού Νοσοκομείου, ο κ. Καβαλής τόνισε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργοδότη να μπορεί να αλλάζει ή να μεταφέρει τους υπαλλήλους από κάποια θέση σε άλλη.

 

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα  ήταν η άποψη που έριξε στο τραπέζι ο Επικεφαλής της πρόσφατης Επιτροπής για τη σύνταξη του Κώδικα Ηθικής Δεοντολογίας, ο κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, ο οποίος έθεσε επί τάπητος την πρόταση να υπάρξει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης ενός εκάστου των υπαλλήλων της ΕΚΚ, γεγονός που και ο Πρόεδρος της ΕΚΚ δήλωσε ότι βρίσκεται στις σκέψεις της Κοινότητας.     

 

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής υποσχέθηκε προς την παροικία ότι θα επαναληφθούν και άλλες ανοιχτές συνεδριάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, παρουσία της παροικίας, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου ή άλλού.

 

 

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΒΑΛΗ

 

 

 

 

Πάντως, μέσα από τις Κοινοτικές διαδικασίες, υπήρξε και η έκπληξη που είχε ετοιμάσει η Στέλλα Κυριάζη, φέροντας μία μεγάλη τούρτα για τα γενέθλια του Προέδρου της ΕΚΚ. κ. Χρήστου Καβαλή, που κανονικά είναι στις 14 Νοεμβρίου, και όπου συμπλήρωσε τα 52 του χρόνια, αλλά όπως ο ίδιος είπε, ευχαρίστως να τα εορτάσει και πάλι μαζί με την παροικία. Χαρακτηριστικό ήταν ότι η γενέθλια τούρτα είχε κατασκευαστεί με τη φωτογραφία του, προκαλώντας έντονα χειροκροτήματα αλλά και πολλές φωτογραφίες που ακολούθησαν. Τις πιο θερμές ευχές και από το ΠΥΡΑΜΙΣ. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

 

 

 

 

sygkentrosi ilioupolis 05

 

 

 

 

One response to “Χρήστος Καβαλής: «Δε φεύγω από Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αν δεν διώξω το «κατιναριό»…»”

  1. θωμαιδης χριστης says:

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΒΑΛΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΩΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ. STOP BEEING KATINA!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης