Στήριξη από τα αραβικά κράτη αναμένει ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, που δέχθηκε στη Λευκωσία τους Πρέσβεις των χωρών αυτών


 

 

 

 

 

Με τους Πρέσβεις των αραβικών κρατών που εδρεύουν στη Λευκωσία συναντήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη των χωρών τους σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης ευχαριστίες για τη στήριξη τους στην προσπάθεια βελτίωσης των ψηφισμάτων και διακηρύξεων του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ειδικά κατά την τελευταία Υπουργική του Σύνοδο στο Κουβέιτ τον περασμένο Μάιο.

 

 

 

 


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε παρόμοια στάση αρχών, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και κατά την επικείμενη Συνάντηση Κορυφής του ΟΙΔ που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Σε σχέση με το Παλαιστινιακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις θέσεις αρχής που τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των κοινών θέσεων της ΕΕ, για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, και το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Κράτος του Ισραήλ.

 

 

 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη εξαίρετων σχέσεων της Κύπρου με τον αραβικό κόσμο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ της Κύπρου και των αραβικών κρατών, τόσο σε διακρατικό επίπεδο όσο και ανάμεσα στους λαούς.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης