Συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα


 

 

 

 

Με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Οι δύο ηγέτες μεταβαίνουν ήδη στην αμερικανική μεγαλούπολη, για να παραστούν στις εργασίες της 73ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Και κατά τη συνάντησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν άλλη μία φορά την επιθυμία τους να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τις αδελφικές σχέσεις των δύο κρατών, όπου μαζί με την Κύπρο, αποτελούν πλέον ένα παράδειγμα προς μίμηση μίας τριμερούς συνεργασίας για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών στη θάλασσα της Μεσογείου.

 

 

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα δώσει μεγάλο βάρος και σε συναντήσεις και με άλλους Άραβες ηγέτες, αποδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο που παίζει πλέον η Ελλάδα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό κόσμο.

 

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις διμερείς συναντήσεις του κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβάνονται αυτές με τους ομολόγους του, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, του Μαρόκου, της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

 

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα φθάσει στις ΗΠΑ στις 23 Σεπτεμβρίου και θα τον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.  

 

 

 

 

 

One response to “Συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα”

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης